המרכיבים (כ־20 עוגיות)
- 3/4 1 כוסות (175 גרם) קמח שקדים
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
- 1 כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה או קורנפלור או קמח טפיוקה
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1 שקיק סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה או תחליף צמחי, חתוכים לקוביות
- 1 ביצה גודל L
- למריחה: ריבת תות (או ריבה או ממרח אחר, לפי הטעם)
- אפשרות: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערה את כל המרכיבים היבשים: השקדים הטחונים, הקוקוס, הקמח, אבקת הסוכר, הווניל, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בעזרת מזלג. מוסיפים את החמאה (או התחליף) והביצה וממשיכים לערבב במזלג ככל האפשר. משלימים את הלישה בידיים (לחלופין, אפשר לשים את כל המרכיבים בבת אחת בקערת מעבד המזון ולעבד אותם לבצק אחיד).
2. אוספים את הבצק לכדור, משטחים מעט ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר 30 דקות לפחות (עד 3 ימים).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו).
4. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מניחים עליו מחצית מהבצק ואת היתרה מחזירים למקרר. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ־4 מ"מ ומעבירים אותו עם נייר האפייה לתבנית התנור. אם חם, מומלץ להעביר לצינון של כ־20 דקות במקרר, כדי להקל על השלב הבא.
5. קורצים מהבצק עוגיות. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים גם אותן על נייר אפייה, מעבירים לתבנית נוספת וקורצים עוד עוגיות.
6. אופים 8–9 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים ובתחתית. מוציאים ומניחים לצינון.
7. מכינים כך גם את מחצית הבצק השנייה.
8. מורחים ריבה על מחצית מהעוגיות ומצמידים להן עוגייה נוספת. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
- משך ההכנה: כ־30 דקות (לא כולל צינון ואפייה)
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? עד שבוע בכלי אטום או עד 3 חודשים במקפיא (עם הריבה)