המרכיבים
(תבנית טארט בקוטר 22-20 ס"מ)
לקלתית
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 2 כוסות (80 גרם) קורנפלקס, מכל סוג שאוהבים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- למלית השוקולד וחמאת הבוטנים
- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית חלקה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס (20 גרם) קורנפלקס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו חוץ מהשמן, וטוחנים עד שהקורנפלקס טחון דק. מוסיפים את השמן ומעבדים לבצק פירורי. מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן) ומהדקים לבסיס ולדפנות.
3. אופים כ־10 דקות, עד שפני הבצק מתייבשים. מוציאים ולא מכבים את התנור.
4. בינתיים מכינים את המלית: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
5. שמים בקערית נפרדת את חמאת הבוטנים והמים הרותחים וטורפים לאיחוד. יוצקים לקרם השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים על הבסיס ומיישרים.
6. אופים כ־15 דקות, עד שהמלית יבשה. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
7. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה לקרם חלק. יוצקים 3-2 כפות ממנו על העוגה ומורחים לשכבה דקה ואחידה.
8. מפזרים את הקורנפלקס על משטח עבודה. בעזרת כפית מזליפים עליו באופן לא אחיד את יתרת השוקולד המומס. מניחים לצינון מלא.
9. אם צריך, שוברים את הקורנפלקס המצופה לחתיכות. מפזרים על העוגה. מגישים.
- זמן הכנה: 30-20 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים: עד שבוע, במקרר