פטנט מושלם להכנת בקלאווה ללא גלוטן - והמאפים נותרים קריספיים גם לאחר כמה ימים. חשוב לאפות בסבלנות, ולא להילחץ מכך שדפי האורז לא מזהיבים. אפשר להחליף את האגוזים הטחונים באחרים, לפי הטעם, רק שימו לב שבסך הכול אתם משתמשים בתערובת במשקל 400 גרם.
המרכיבים (תבנית בקוטר כ־22 ס"מ)
- 16 דפי אורז מרובעים בגודל 22 סמ"ר
- שמן
למלית
- 100 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 150 גרם אגוזי מלך טחונים
- 150 גרם אגוזי לוז טחונים
- 1 ביצה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
לסירופ הסוכר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 3 כפות דבש
ההכנה
1. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לעיסה דביקה ואחידה.
2. מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים קלות את התבנית.
3. פורסים מגבת נקייה על משטח העבודה. גוזרים כל דף אורז לשבע רצועות שוות ככל שניתן, ברוחב כ־3 ס"מ. מרטיבים שתי רצועות במים, רק עד שהן מתגמשות. מניחים על המגבת, זו על זו. לוקחים מעט מהמלית ומהדקים לגליל קטן ברוחב הרצועות. מניחים אותו בקצה הרצועות ומגלגלים הכול יחד. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הכמות ומניחים בצפיפות בתבנית. מברישים את הגלילים בשמן.
4. אופים 60-50 דקות, עד שדפי האורז מתקשים.
5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־7 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים קצת. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
6. מוציאים את התבנית מהתנור ומיד יוצקים עליה את הסירופ. מניחים לצינון. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.