שף
שף
עוגת גזר עם ציפוי גבינה

עוגת גזר בציפוי קרם גבינה

קלאסיקה אמיתית לט"ו בשבט: עוגת הירק הכי מפורסמת ואהובה, בגרסה עסיסית במיוחד

פורסם:
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 4-6 גזרים (400 גרם), מגוררים גס או דק, לפי הטעם
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 4 ביצים בגודל L או 5 ביצים בגודל M
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
לקרם
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 4 כפות גדושות (כ־50 גרם) גבינת שמנת
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת פודינג וניל

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־165 מעלות במצב טורבו (או 175 מעלות ללא טורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים כ־2 דקות למרקם אחיד ובהיר. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עד שהן נטעמות. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, האגוזים, קליפת התפוז והמיץ. מקציפים לאט כדקה. עוצרים, מוסיפים את הגזרים, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. אופים כשעה, עד שהעוגה יציבה גם במרכז. מוציאים ומניחים לצינון במשך שעה לפחות.
4. הקרם: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל ומקציפים לקרם יציב (3-2 דקות).
5. מצפים את פני העוגה בקרם. מגישים.

  • משך ההכנה: 30-20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? עם הקרם - עד 3 ימים, במקרר. ללא הקרם - עד 5 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button