שף
שף
כל טוב: הסלטים היווניים של עמית

אצלנו בטברנה: סלטים ביתיים בהשראה יוונית

עמית דונסקוי  מחלקת את זמנה בין ישראל ובין אתונה, שם היא עושה סיורים קולינריים. מאז, גם המטבח הפרטי מושפע מהשילוב, וכך נולדו המתכונים הבאים לסלטים קיציים

פורסם:

סלט זוקיני, פטה וירקות

גרסה שלי לסלט שנקרא קולוקיטו סלטה.
6 צפייה בגלריה
סלט זוקיני, פטה וירקות
סלט זוקיני, פטה וירקות
סלט זוקיני, פטה וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
  • 5 זוקיני, כהים ויציבים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • לטיגון: 4 כפות שמן
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 100 גרם גבינת פטה מגוררת
לרוטב
  • 3 כפות חומץ
  • 2 כפות מיץ מלימון טרי
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית דבש
ההכנה
1 פורסים את הזוקיני לאורכם לפרוסות דקות בעובי כ־1/2 ס"מ. מערבבים בכלי מתאים את המלח ואת הקורנפלור, וטובלים בתערובת את פרוסות הזוקיני, לציפוי מלא.
2. מחממים במחבת את השמן לטיגון ומטגנים את הזוקיני משני הצדדים, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג (אפשר להכין עד 3 שעות מראש).
3. הרוטב: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביו.
4. הרכבת המנה וההגשה: מניחים בצלחת מתאימה את הזוקיני. מפזרים עליו את קוביות הפלפל, השמיר וגבינת הפטה. יוצקים את הרוטב וממתינים כ־10 דקות, לספיגת טעמים. מגישים.
  • טיפ: במקום לטגן, אפשר להזליף שמן זית על פרוסות הזוקיני ולצלות אותן במשך כ־15 דקות בתנור שחומם ל־200 מעלות בתוכנית טורבו.

צזיקי תרד

במתכון שלי, תרד מחליף את המלפפונים המסורתיים. התוצאה טעימה מאוד, והסלט קרמי וסמיך ממש כמו טחינה אצלנו.
6 צפייה בגלריה
צזיקי תרד
צזיקי תרד
צזיקי תרד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (4 מנות)
  • 200 גרם עלי תרד נקיים
  • 500 גרם יוגורט יווני, 6% שומן לפחות
  • 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי, אפשר גם 5% שומן
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח, פלפל לבן
ההכנה
1. מניחים במחבת גדולה את עלי התרד ומכסים במכסה. מאדים כך במשך כ־5 דקות על להבה בינונית. מכבים את האש וממתינים כ־5 דקות נוספות. מעבירים את התרד למסננת ולוחצים היטב להגרת נוזלים.
2. מעבירים את התרד לקרש חיתוך וקוצצים דק־דק.
3. שמים בקערה מתאימה את היוגורט ואת הגבינה ומערבבים היטב למרקם חלק. מוסיפים את התרד ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. אם רוצים, מצננים כשעה במקרר, לספיגת טעמים. מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

סלט חומוס וירקות

מנה משביעה שיכולה להיות ארוחה בפני עצמה. יתרון נוסף: טעמו של הסלט משתבח עם הזמן, כך שתענוג לשמור אותו במקרר ולאכול למחרת. אפשר לפזר גבינת פטה על הסלט, כדי להוסיף המלחה ומרקם נוסף למנה.
6 צפייה בגלריה
סלט חומוס וירקות
סלט חומוס וירקות
סלט חומוס וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
  • כ־1/2 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או כ־1 כוס חומוס יבש (ראו טיפ)
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 בצל סגול גדול, קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות נענע קצוצה
לרוטב
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 עגבנייה ללא הקליפה, מגוררת בפומפייה
  • מלח ופלפל שחור בנדיבות
  • אפשרות: מעט פלפל חריף קצוץ
ההכנה
1. הסלט: קוצצים את הירקות בהתאם להנחיות ושמים בקערה יחד עם גרגירי החומוס.
2. הרוטב: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט ומערבבים היטב. משהים כשעה, לספיגת טעמים. מגישים.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

סלט ירקות ודגים

"פסטריה סלטה" קוראים לו ביוון והוא אהוב עלינו במיוחד בגלל השילוב של הירקות הטריים עם הדג שנותן קראנצ'יות מעולה (אגב, בתוספת יוגורט, זו ארוחת צהריים מושלמת). אם יֵצא לכם לאכול את הסלט הזה מול הים, אולי לא רחוק מהדייג שהביא את הדגים, תיהנו עוד יותר.
6 צפייה בגלריה
סלט דגים, חצילים וירקות
סלט דגים, חצילים וירקות
סלט דגים, חצילים וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
לחציל
  • 1 חציל, חתוך לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קורנפלור
לדג
  • 500 גרם פילה דג, עם העור, חתוך לקוביות (בורי, דניס, אמנון, נסיכת הנילוס וכו')
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות יוגורט, מכל סוג
  • כ־1 כוס פירורי לחם זהובים
  • לטיגון: כ־6 כפות שמן
לסלט
  • 4 עגבניות, חתוכות לפלחים
  • 2 פלפלים ירוקים, חתוכים גס
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
  • כ־5 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מעט מלח ופלפל שחור
ההכנה
1. החציל: מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים את החציל בקערה, מוסיפים לו את המלח ואת שמן הזית ומערבבים היטב. משהים כ־5 דקות.
3. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים בעדינות. מפזרים את תכולת הקערה בתבנית.
4. אופים עד שהחציל מזהיב (כ־20 דקות). מוציאים ומניחים בצד.
5. הדגים: שמים את קוביות הדג בקערה. מוסיפים את המלח ואת היוגורט ומערבבים בעדינות.
6. מפזרים בצלחת מתאימה את פירורי הלחם וטובלים בהם את קוביות הדג.
7. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדגים כדקה מכל צד, להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולשמור במקרר).
8. הסלט, הרוטב וההגשה: מניחים את העגבניות, הפלפלים והבצל בצלחת הגשה. מוסיפים את החציל, הפטרוזיליה ואת כל מרכיבי הרוטב ומערבבים. מניחים על הסלט את קוביות הדגים, מערבבים בעדינות ומגישים.

סלט מנגולד וסלק

"פנזרי סלטה" מוגש בכל טברנה שמחזיקה מעצמה מסורתית. היוונים אוכלים אותו חם או בטמפרטורת החדר, ומתבלים רק בחומץ ובשמן. בגלל הסיורים הקולינריים שלנו באתונה ובמקומות אחרים ביוון, אני מכירה לא מעט אנשי בישול ומסעדנות מקומיים. אל תגלו להם ששיחקתי עם המתכון הקלאסי שלהם.
6 צפייה בגלריה
סלט סלק ומנגולד
סלט סלק ומנגולד
סלט סלק ומנגולד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
  • 6 סלקים בינוניים, בקליפתם, שטופים היטב
  • 1/2 קילו מלח גס
  • 1 צרור עלי מנגולד
  • 2 כפות שמן זית
לתחמיץ
  • 4 כפות חומץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • 4-5 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ במצב טורבו.
2. מפזרים את המלח הגס בתבנית. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ומניחים אותם על המלח. אופים עד שהם מתרככים, כשעה ורבע. מוציאים ומצננים קלות (אפשר להכין עד יום מראש).
3. קולפים את הסלקים, פורסים אותם לפלחים דקים ומניחים בצלחת הגשה.
4. קוצצים גס את המנגולד. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את עלי המנגולד, עד שהם מתרככים וצבעם משתנה (כ־7 דקות). מסירים מהכיריים.
5. התחמיץ: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים היטב.
6. הרכבת המנה: מניחים את עלי המנגולד על הסלק (אפשר גם לערבב, לפי החשק). יוצקים עליהם את התחמיץ ומשהים שעתיים לפחות. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button