המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)
- 4 ביצים בגודל L או 5 בגודל M, מופרדות
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 200 גרם חמאה מומסת או 2/3 כוס (180 מ"ל) שמן צמחי
- 2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים או קמח שקדים
- 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
- קליפה מגוררת מ־1 לימון
לסירופ הלימון
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
- לקישוט: 2 כפות שקדים מולבנים, פרוסים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו (או 175 מעלות ללא טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה לקצף יציב, 5-3 דקות.
3. שמים בקערה בינונית את כל שאר המרכיבים ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 55-50 דקות, עד שמרכז העוגה יציב למגע.
5. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר ומיץ הלימון ומחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהסירופ מגיע לרתיחה עדינה והסוכר נמס. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות.
6. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה מיד בסירופ הצונן. מפזרים את השקדים הפרוסים. מניחים לצינון במשך כ־20 דקות. מגישים.
- זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר