גרסה זריזה, קלה ופשוטה יותר למרק התירס הסיני. להכנתה משתמשים בתירס משומר, היות שנעשה שימוש גם בנוזל השימור. מומלץ להגיש בכוסות ולשתות מהן ישירות.
מרכיבים (סיר של כ־4 ליטר או כ־15 כוסות הגשה בינוניות)
- 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מי ברז
- 1/2 בצל
- 3-2 גבעולי סלרי אמריקאי, ללא העלים
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית חוואיג' למרק
- 1 כפית קורנפלור
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/4 כפית סוכר
- 3 פחיות (340 מ"ל כל אחת) גרגירי תירס מתוק
- 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה
- להגשה: 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים, פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. יוצקים את המים לסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי ושורש הפטרוזיליה (בשלמותם) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח, הפלפל והחוואיג' למרק ומערבבים.
2. מוציאים (בזהירות) כ־2 כפות מנוזל המרק הרותח ומעבירים לקערית. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים את התמיסה לסיר. מוסיפים גם את רוטב הסויה, שמן השומשום והסוכר ומערבבים.
3. יוצקים לקערה מתאימה את תכולת 2 פחיות תירס עם נוזלי השימור, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לעיסה (אפשר גם במעבד המזון או בבלנדר). מוסיפים לסיר. יוצקים לקערה את תכולת הפחית השלישית וטוחנים קלות בלבד, בכמה פולסים ספורים, כדי שחלק מהגרגירים יישארו שלמים. מוסיפים לסיר ומערבבים. מביאים לרתיחה חוזרת. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. מסירים מהכיריים. מוציאים מהמרק את הבצל, הסלרי ושורש הפטרוזיליה (אין בהם יותר צורך).
4. יוצקים את המרק לכוסות הגשה. מעטרים בפרוסות בצל ירוק ובמעט פלפל שחור גרוס. מגישים.
איך שומרים? עד יומיים במקרר. מחממים לפני ההגשה.