המרכיבים (4 מנות)
- 1 כוס אורז בסמטי
- 2 כוסות מים רותחים
- מיץ מ־1/2 לימון
- 1/2 כף מלח
- 1 תפוח עץ, מומלץ מזן פינק ליידי
- 250 גרם פירות מיובשים (מומלץ: משמשים, צימוקים וחמוציות)
- 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצות
לרוטב
- 2 כפות ריבת משמש או תפוזים
- מיץ מ־1 לימון
- 1 כף חומץ 5%
- 1 כפית חרדל חלק
- 2 כפות שמן קנולה או אחר (לא שמן זית)
- 3 כפות מים
- מלח, פלפל שחור
- להגשה: כ־1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים
ההכנה
1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב. מעבירים אותו לסיר, יוצקים את המים הרותחים ואת מיץ הלימון ומוסיפים את המלח. מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאורז רך והנוזלים נספגים (כ־20 דקות). מאווררים את האורז בעזרת שני מזלגות ומניחים לצינון קל.
2. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.
3. הרכבת המנה: מעבירים את האורז לקערה מתאימה. חותכים את התפוח ואת הפירות המיובשים לקוביות קטנות (לפי הצורך) ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים את אגוזי הלוז ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.