גלידת אוכמניות
גלידה זה תמיד רעיון טוב, וזו פירותית ורעננה. אנחנו הכנו גלידת אוכמניות, אבל תוכלו להחליף אותן במנגו או תות ולקבל גלידות בטעמים וצבעים שונים.
המרכיבים (תבנית בקוטר 26-24 ס"מ, אפשר עם חור באמצע)
- 800 גרם אוכמניות מוקפאות, מופשרות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה, חלבית או צמחית
אפשרות: ציפוי שוקולד
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה, חלבית או צמחית
- 50 גרם שוקולד לבן או שוקולד רובי
- אפשרות להגשה: אוכמניות טריות או מוקפאות
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את האוכמניות, הסוכר, הווניל והמלח וטוחנים למרקם חלק.
2. מקציפים את השמנת לקצפת. מוסיפים את רסק האוכמניות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים לכלי מתאים ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות (אפשר להכין עד שבועיים מראש).
3. אם רוצים, מכינים את הציפוי: שמים בכלי מתאים את השמנת ואת השוקולד וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר (אפשר להכין עד שבוע מראש ולאחסן במקרר. לפני השימוש מחממים קלות, לחזרה למרקם נוזלי).
4. ההגשה: מחלצים את הגלידה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, יוצקים את רוטב השוקולד ואפשר גם לעטר באוכמניות. מגישים.
סלט פירות מושלג
דרך קצת אחרת להגיש סלט פירות עם תוספת משמחת: "שלג" קפוא. ה"שלג" שלנו מגיע בשתי גרסאות, אחת רק למבוגרים (כי היא אלכוהולית) והשנייה לכולם (ראו בסוף המתכון). כיף לאכול אותו קפוא, עם הפירות, ולא פחות כיף לערבב ביניהם, כשה"שלג" נמס והופך למיץ של הסלט.
המרכיבים (6-4 מנות)
- 4 כוסות פירות חתוכים, לפי הטעם
ל"שלג" יין לבן:
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 כוס (240 מ"ל) יין לבן
ההכנה
1. ה"שלג": שמים בסיר קטן את הסוכר, מוזגים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.
2. מערבבים את סירופ הסוכר והיין. יוצקים לתבנית קרח ומאחסנים במקפיא 4 שעות לפחות (אפשר להכין עד יומיים מראש).
3. מערבבים בקערה את הפירות ומעבירים למרכז צלחת הגשה גדולה. מכסים ומאחסנים במקרר עד להגשה (אפשר להכין עד 10 שעות מראש. אם משתמשים בבננות, מומלץ להוסיף אותן בסמוך להגשה).
4. לפני ההגשה מרסקים את היין הקפוא לשלג (בעזרת מערוך או במעבד המזון, בפולסים). מניחים את ה"שלג" סביב סלט הפירות ומגישים מיד.
טיפ: שלג ללא אלכוהול. מצטיידים מראש ב־6 ארטיקים (בטעם משמש, מלון, אננס, פטל או ענבים). לפני ההגשה מוציאים אותם, מפרידים מהמקלות ומרסקים בעזרת מזלג, בעזרת מערוך (מומלץ להכניס את הארטיקים לשקית עבה) או במעבד המזון.
מלבי קוקוס ופסיפלורה
הקינוח האהוב בטעם נהדר ובגוון אביבי אופנתי ואלגנטי.
המרכיבים (6 מנות)
- 1 כוס מיץ פסיפלורה, מסונן מגרעינים (כ־12 פירות), או מיץ אננס, טרי או משומר
- 1/2 4 כפות שטוחות (45 גרם) קורנפלור
- 2 כוסות (480 מ"ל) נוזל או קרם קוקוס או משקה ("חלב") שקדים
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- להגשה: תוכן מ־4-3 פסיפלורות
ההכנה
1. שמים בסיר את מיץ הפסיפלורה (או האננס) והקורנפלור וטורפים היטב למרקם אחיד וללא גושים. מוסיפים את משקה הקוקוס (או השקדים), סוכר הווניל והסוכר. מחממים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מגבירים את עוצמת הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד 4-3 דקות, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים ויוצקים לכוסות הגשה. מכסים אותן ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).
2. ההגשה: מניחים מעט פסיפלורה על כל מנה ומגישים.
ביסקוויט שקדים עם קרם לימון ותות
פטיפור אלגנטי מתוק וחמצמץ ויפהפה להפליא. העוגיות נהדרות כמובן כשלעצמן, והן נשמרות במקפיא אפילו חודש.
המרכיבים (כ־30 יחידות)
לעוגיות
- 250 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- חלבון מ־1 ביצה בגודל L
לקרם הלימון
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, חלבית או צמחית
- 3 חלמונים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מ־2 לימונים
- להגשה: תותים, חצויים
ההכנה
1. העוגיות: מחממים את התנור ל־180 מעלות.מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי העוגיות ומערבבים במזלג. מניחים תלוליות מהתערובת בתבנית ומשטחים לדסקית.
3. אופים 20-17 דקות, עד שהעוגיות זהובות ויבשות. מוציאים ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או עד חודש מראש ולאחסן במקפיא).
4. הקרם: שמים בסיר את מיץ הלימון והקורנפלור וטורפים היטב למרקם אחיד ללא גושים. מוסיפים 1/2 מכל מהשמנת ואת יתרת מרכיבי הקרם וטורפים לבלילה אחידה. מחממים, תוך כדי ערבוב, על להבה בינונית־נמוכה, עד שהבלילה מסמיכה למרקם פודינגי (6-5 דקות). מסירים מהכיריים. אם רוצים קרם חלק במיוחד, מסננים אותו דרך מסננת (נעזרים בכף להעברתו). מעבירים את הקרם לכלי אחסון ומניחים על פני הקרם עצמו ניילון נצמד. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).
5. הרכבת המנה (עד 6 שעות לפני ההגשה): מוציאים את הקרם, מוסיפים לו את יתרת השמנת וטורפים היטב (אם נוצרו גושים, אפשר להיעזר בבלנדר מוט). מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים על כל עוגייה תלולית מהקרם. מכסים ומאחסנים במקרר עד להגשה.
6. ההגשה: מניחים חצי תות על כל אחד מהפטיפורים ומגישים.
מרק אננס־מנגו קר מתובל בלואיזה וג'ינג'ר
תשכחו מהלפתן המסורתי (אף על פי שכבודו במקומו מונח), והפתיעו במרק פירות רענן המתובל בג'ינג'ר עוקצני ולואיזה לימונית.
המרכיבים (6-4 מנות)
- 1 אננס טרי, קלוף וחתוך לקוביות, או 300 גרם אננס קפוא
- 2 יחידות מנגו, מגולענים וחתוכים לקוביות, או 300 גרם מנגו קפוא
לסירופ
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 כוסות (720 מ"ל)מים
- 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחצוי לאורכו
- 8 עלי לואיזה או גרניום לימוני או סרט מ־1 לימון שלם
- 2 גבעולי נענע
- אפשרות להגשה: עלי נענע (שלמים או קצוצים), פרחים אכילים
ההכנה
1. הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות על להבה בינונית, עד שכל הסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט. מסירים מהכיריים.
2. מוסיפים את הפירות לסיר הסירופ החם, מכסים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
3. נפטרים מהג'ינג'ר ועשבי התיבול, מעבירים את הסיר למקרר ומצננים 4 שעות לפחות (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).
4. ההגשה: מחלקים את המרק לקעריות. אם רוצים, מפזרים עלי נענע ופרחים אכילים. מגישים.