המרכיבים
(כ־40 יחידות בתבנית
בגודל 35X25 ס"מ, או גודל דומה)
- 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח לבן
- 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
- 2 1/2 כוסות (250 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כפית קינמון טחון
- קורט מלח
- כ־1/2 1 כוסות (350-300 גרם) ריבת תות או פירות יער
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את כל המרכיבים, למעט הריבה, ומעבדים לבצק אחיד.
2. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה, מקמחים אותו קלות ומניחים עליו כ־2/3 מהבצק (את היתרה שומרים בינתיים במקרר). מניחים עליו נייר אפייה נוסף ומרדדים כך, בין שני הניירות, לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ ובגודל זהה לגודל התבנית. מעבירים את הבצק, עם הניירות, לתבנית, ומאחסנים במקפיא 10 דקות לפחות (ועד חודש).
3. פורסים עוד נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו היטב. מניחים עליו את יתרת הבצק ומקמחים גם אותו היטב . מרדדים למלבן בעובי כ־3 מ"מ ובגודל 25X20 ס"מ. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
5. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומקלפים את נייר האפייה העליון. מורחים על הבצק את הריבה בשכבה אחידה.
6. מוציאים את יתרת הבצק מהמקרר וחותכים אותו לרצועות ברוחב כ־1/2 1 ס"מ. מסדרים את הרצועות על הריבה באלכסונים, במרחק של כ־1 1/2 ס"מ זו מזו (חותכים ומתאימים את אורך הרצועות לפי הצורך).
7. אופים 30-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומניחים לצינון של כ־30 דקות בטמפרטורת החדר. מאחסנים במקרר כ־30 דקות לפחות.
8. חותכים את המאפה למלבנים. מגישים.
זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה וצינון
דרגת קושי: בינוני
איך שומרים: בכלי אטום במקרר, עד שבוע