הנה שני רעיונות למשקאות חורף מעניינים, קלים ומחממים: את הגולדן לאטה הכרתי בלונדון. יש בו כורכום, שיש עליו דיבור טוב מבחינה תזונתית, אבל אני אוהבת את המשקה הזה בגלל השם המהמם שלו - לאטה מוזהב, וגם בגלל שילוב הטעמים המיוחד (וגם כי הוא מזכיר לי את לונדון). הוונילה צ'אי נולד כגרסה חמודה לילדים לצ'אי המקורי, שיש בו קפאין ותבלינים חזקים. כמובן שזה תפס גם בקרב המבוגרים, כי זה טעים וכיף. תכלס, זו גרסה של סחלב.
טיפים:
- אפשר להחליף את משקה החלב כדי לגוון בטעם. נסו למשל משקה אגוזי לוז או פיסטוק. אפשר גם להוסיף או להחליף את תמציות הטעם.
- יום חם? הכינו, צננו והוסיפו קרח. טעים גם בגרסה קרה!
גולדן לאטה
המרכיבים (1 מנה)
- 1 כוס משקה שקדים
- 1–2 כפות סירופ מייפל
- 1 כפית כורכום טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1/2 כפית אבקת פלפל לבן (לא חובה)
להגשה
- משקה שקדים מוקצף או קצפת
- קינמון טחון
ההכנה
1. בסיר קטן, לשים את כל מרכיבי המשקה ולהביא לרתיחה.
2. להעביר לכוס הגשה, להוסיף קצף או קצפת, לפזר קינמון ולהגיש חם.
ונילה צ'אי
המרכיבים (1 מנה)
- 1 כוס משקה סויה וניל (או בטעם בסיסי)
- 1–2 כפות סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית שקדים או ורדים (לא חובה)
- 1/2 כפית אבקת אניס (לא חובה)
- 1 כפית קורנפלור + 2 כפות משקה סויה
להגשה
- משקה סויה מוקצף או קצפת
- כוכבי אניס
ההכנה
1. בסיר קטן, לחמם את משקה הסויה, המייפל, הווניל, התמציות ואבקת האניס (אם משתמשים).
2. לטרוף היטב בקערית את הקורנפלור ב־2 כפות משקה החלב, להמסה. כשהחלב בסיר חם, להוסיף את התמיסה ולערבב ללא הפסקה, במשך כדקה, עד שהנוזל מסמיך.
3. להעביר לכוס הגשה, להוסיף קצף או קצפת, לקשט בכוכבי אניס ולהגיש חם.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"