שף
שף
עוגת קומות ליומולדת, גרסת הביסקוויטים

ללא אפייה: 5 קינוחים אהובים בגרסת הביסקוויטים, שהילדים ישמחו לעזור להכין

עוגת יום הולדת בשתי קומות? אין בעיה. עוגיות שוקולד־צ'יפס ללא השגחת מבוגר? קלללל. "היער השחור" בגרסה מצחיקה? יש גם את זה. קבלו חמש קלאסיקות מתוקות בגרסאות שמתאימות במיוחד לילדות ולילדים בחופשה

פורסם:

טירמיסו, גרסת הרולדה

6 צפייה בגלריה
טירמיסו, גרסת הרולדה
טירמיסו, גרסת הרולדה
טירמיסו, גרסת הרולדה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
  • 1 חבילה (200 גרם) בישקוטים
  • 1 כוס שוקו או קפה עם חלב, צוננים
למלית
  • 1 מכל (225-200 גרם) גבינת שמנת 20% שומן ומעלה, בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/2 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כפית גדושה קפה נמס או קקאו + 2 כפות מים רותחים, מצונן
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת סוכר
  • אפשרות לעיטור: אבקת קקאו
ההכנה
1. המלית: שמים בקערת המערבל את גבינת השמנת, השמנת החמוצה ואבקת הסוכר ומערבבים קלות ידנית. מפעילים את המערבל ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ההקצפה, את השמנת המתוקה ואבקת הפודינג. מקציפים לקבלת קרם אחיד ואוורירי (נזהרים מהקצפת יתר שתהפוך את הקרם לחמאה).
2. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. יוצקים את כוס השוקו או הקפה לכלי מתאים. טובלים במשקה את הבישקוטים טבילה קצרה, ומסדרים אותם בצמידות בשלוש שורות, כך שיתקבל מלבן בישקוטים (3 שורות, 8 עוגיות בכל שורה, צמודות זו לזו בדופן הקצרה).
3. מורחים את הקרם על הבישקוטים. בעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה. מכסים ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות (עד יומיים).
4. הציפוי: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל ומקציפים לקרם רך. יוצקים על הרולדה ומורחים לכיסוי אחיד. אם רוצים, בוזקים אבקת קקאו. מגישים.
איך שומרים? עד 5 ימים, מכוסה במקרר. אפשר גם להקפיא (עד חודש) ולהגיש חצי קפוא.
טיפ: מעדיפים ציפוי מעודן יותר? השמיטו את הקפה או את הקקאו ופשוט הכינו קצפת טעימה

מיני־קסטה, הגרסה היותר בריאה (טבעוני, ללא גלוטן)

6 צפייה בגלריה
מיני־קסטה, הגרסה היותר בריאה
מיני־קסטה, הגרסה היותר בריאה
מיני־קסטה, הגרסה היותר בריאה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (כ־20 יחידות)
  • 3 בננות, פרוסות לעיגולים
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים, מומלץ ממותקת
  • 100 גרם שוקולד מריר
ההכנה
1. פורסים את הבננות לעיגולים ומחלקים אותם לצמדים.
2. מעבירים את חמאת הבוטנים לשק זילוף ומזלפים ממנה על אחת הבננות בכל צמד. מצמידים את הבננה השנייה לסגירה. מניחים במגש או בכלי מרופדים בנייר אפייה ומאחסנים במקפיא שעתיים לפחות.
3. ממיסים את השוקולד בעדינות (במיקרוגל או בסיר אדים כפול). טובלים את הבננות בשוקולד (לציפוי מלא או חלקי) ומחזירים למגש. מאחסנים במקפיא עד להגשה.
איך שומרים? עד חודש, במקפיא.
טיפ: יש לכם רק חמאת בוטנים טבעית? הוסיפו לה 2 כפות אבקת סוכר וערבבו היטב.

עוגת קומות ליומולדת, גרסת הביסקוויטים

בשכבה התחתונה: עוגת ביסקוויטים בהירים עם קרם קקאו. בעליונה: עוגת ביסקוויטים כהים עם קרם גבינה, ועל הכל: ציפוי טעים ואפשר גם קישוטים
6 צפייה בגלריה
עוגת קומות ליומולדת, גרסת הביסקוויטים
עוגת קומות ליומולדת, גרסת הביסקוויטים
עוגת קומות ליומולדת, גרסת הביסקוויטים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (תבניות קפיץ בקוטר 26-24 ס"מ + בקוטר 20-18 ס"מ)
  • 1 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים
  • 2/3-1/2 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים שוקו
  • לטבילה: כ־1 כוס חלב
לקרם הגבינה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%–9% שומן
לקרם הגבינה־שוקו
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%–9% שומן
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
  • 6 כפות אבקת סוכר
אפשרות לציפוי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כף אבקת סוכר
לקישוט
  • עוגיות, סוכריות יומולדת
ההכנה
1. קרם הגבינה: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל, מערבבים קלות ידנית ואז מקציפים לקרם אחיד ואוורירי. מעבירים לכלי אחר.
2. קרם הגבינה־שוקו: מכינים באותו אופן גם את הקרם הכהה ושומרים בנפרד.
3. הכנת העוגות: להקלת החילוץ של העוגה המוכנה, מומלץ להצמיד לדופנות התבניות שקף לעוגות או ניילון נצמד. טובלים את הביסקוויטים הלבנים בחלב ומרפדים בהם את תחתית התבנית הגדולה. סוגרים חורים ורווחים בעזרת שברי ביסקוויטים. מורחים חצי מקרם הגבינה־שוקו. יוצרים שכבת ביסקוויטים שנייה ומורחים עליה את יתרת הקרם. מסיימים בשכבת ביסקוויטים שלישית. מכסים ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.
4. באותו אופן יוצרים - בעזרת הביסקוויטים הכהים וקרם הגבינה - עוגה בתבנית הקטנה יותר. עוגה זו יוצרים מ־4 שכבות של ביסקוויטים, שביניהן מורחים 1/4 מכמות הקרם בכל פעם (את ה־1/4 הנותר שומרים בצד, לציפוי). מאחסנים במקרר גם את העוגה הקטנה.
5. הרכבת העוגות: מניחים את העוגה הגדולה על צלחת הגשה ומסירים את טבעת התבנית. מסירים את הטבעת גם מהתבנית הקטנה. בעזרת תרווד רחב מרימים את העוגה הקטנה מתחתית התבנית ומניחים במרכז העוגה הגדולה.
6. הציפוי והקישוט: מורחים על דפנות העוגות את קרם הגבינה ששמרנו. אם רוצים ציפוי מלא יותר, מקציפים את השמנת ואת אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומשתמשים גם בה. מקשטים בהצמדת עוגיות ו/או בפיזור סוכריות. מאחסנים במקרר שעה לפחות. מגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

עוגיות שוקולד־צ'יפס, גרסה ללא אפייה (טבעוני)

6 צפייה בגלריה
עוגיות שוקולד־צ'יפס, גרסה ללא אפייה
עוגיות שוקולד־צ'יפס, גרסה ללא אפייה
עוגיות שוקולד־צ'יפס, גרסה ללא אפייה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (כ־15 עוגיות)
  • 1/2 2 כוסות קורנפלקס לא ממותק (אם משתמשים בממותק, לא מוסיפים את אבקת הסוכר)
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה מהירת הכנה (כמו קוואקר)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט קינמון טחון
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
  • 3/4 כוס חמאת בוטנים ללא ממותקת
לעיטור
  • כ־1/4 כוס שוקולד־צ'יפס
  • כ־1/4 כוס סוכריות עדשים קטנות
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי העוגיות, למעט המייפל וחמאת הבוטנים. טוחנים למרקם אבקתי. מוסיפים את המייפל ואת חמאת הבוטנים ומעבדים לקבלת גוש "בצק".
2. קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוז מלך, מניחים במגש או בכלי מתאים ומשטחים קלות. נועצים בכל עוגייה שוקולד־צ'יפס וסוכריות. מגישים.
איך שומרים? עד שבועיים במקרר או עד חודשיים במקפיא.

עוגת היער השחור, הגרסה המצחיקה

6 צפייה בגלריה
עוגת היער השחור, הגרסה המצחיקה
עוגת היער השחור, הגרסה המצחיקה
עוגת היער השחור, הגרסה המצחיקה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (תבנית או צלחת שטוחה בקוטר 26 ס"מ)
  • 450 גרם עוגיות שוקולד עגולות
  • לטבילה: 1 כוס חלב
  • לעיטור: דובדבנים (אפשר להחליף בפירות יער, בבננות או באננס)
לקרם
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
ההכנה
1. הקרם: מקציפים את השמנת עם הפודינג ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 2 ס"מ.
2. הרכבת העוגה: טובלים את העוגיות טבילה קצרה בחלב ומרפדים בהן את תחתית התבנית. סוגרים חורים ורווחים בעזרת שברי עוגיות. מזלפים שכבה מהקרם, כך שיישארו שולי עוגיות נקיים ברוחב 2 ס"מ. מניחים על הקרם שכבת עוגיות נוספת, כך ששוב יישארו שוליים נקיים (הפעם של הקרם) באותו רוחב. ממשיכים כך לזלף קרם ולהניח עוגיות בשכבות קטנות בהדרגה. מסיימים בעוגייה בודדת ועליה זילוף של קרם.
3. מכסים (אפשר בעזרת קערה הפוכה) ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.
4. מעטרים בפירות ומגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
טיפ: מעדיפים מלית של קרם גבינה? החליפו את הקצפת בקרם המופיע בעוגת היומולדת (בעמוד הקודם). הכמות מספיקה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button