שף
שף
סטייק כרובית

סטייק כרובית

בערבים הקרים זאת ארוחת ערב כיפית לגמרי בפני עצמה, גם אם אתם צמחוניים וגם אם אתם לא

פורסם:
המרכיבים
  • 1 כרובית לבנה ויפה, ללא העלים הירוקים
  • מלח
לרוטב
  • 2 כפות סילאן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • מלח, פלפל שחור
לציפוי
  • 1 כוס גבינה צהובה, מגוררת (כדאי לבחור בגבינה עם חריפות מסוימת כמו אמנטל או פרמזן)

ההכנה
1. מכינים סיר שיכול להכיל בנוחות את הכרובית השלמה. מניחים את הכרובית בתוכו ומוסיפים מים כך שיגיעו עד לגובה הכרובית ועוד כמה סנטימטרים מעליה. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כמה דקות, רק עד שהכרובית תהיה רכה מספיק לנעיצת מזלג. מסירים מהכיריים, מעבירים את הכרובית למסננת ושוטפים אותה כדי לצנן. מניחים בצד.
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. הרוטב: שמים בקערה את כל מרכיביו (שימו מעט מלח, אם בכלל, כי הסויה מלוחה). מערבבים למרקם אחיד.
4. בסכין חדה, פורסים את הכרובית לפרוסות בעובי כ־5 ס"מ. משכיבים אותן בתבנית ומושחים אותן בשכבה עבה של הרוטב (נוח לעשות את זה במברשת סיליקון). מפזרים מעל את הגבינה.
5. צולים בתנור 25-20 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה. מוציאים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button