שף
שף
עוגת פילאס ופודינג סולת־חלב

עוגת פילאס ופודינג סולת־חלב

ההשראה יוונית, הביצוע מקומי: בצק ספוג בסירופ כשבתוכו קרם רך ומבושם

פורסם:

המרכיבים (תבנית בגודל 25X20 ס"מ)
  • 1 ק"ג בצק פילאס או בצק עלים מרודד, מופשר
  • להברשה: חלב, סוכר
למלית
  • 4 חלמונים
  • 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (65 גרם) סולת
  • 1 כפית תמצית וניל
לסירופ
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר

ההכנה
1. המלית: שמים בקערה את החלמונים ומחצית מכמות החלב וטורפים היטב. מניחים בצד. שמים בסיר את החמאה ומחממים על להבה בינונית, עד שהיא נמסה ומתחילה להזהיב. מוסיפים את יתרת החלב ואת הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים לסיר, בזרם אחיד ותוך כדי טריפה מתמדת, את תוכן קערת החלמונים. מוסיפים לסיר את הסולת ומערבבים בהתמדה עוד דקה־שתיים, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הווניל ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר (15 דקות לפחות).
2. בינתיים, חותכים את הבצק לשלושה מלבנים בגודל התבנית (25X20 ס"מ). דוקרים את מלבני הבצק במזלג. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש (אפשר בשכבות, מופרדות בנייר אפייה).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ במצב טורבו. משמנים או מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. מניחים בתבנית את אחד ממלבני הבצק. מברישים אותו במעט חלב ומפזרים עליו מעט סוכר. מניחים עליו מלבן בצק שני וגם אותו מברישים במעט חלב וזורים סוכר.
5. אופים 10 דקות, עד שהבצק העליון מזהיב קלות. מוציאים. מניחים על הבצק את מלית הסולת ומיישרים. מכסים במלבן הבצק הנותר, וגם אותו מושחים במעט חלב וזורים עליו מעט סוכר. מחזירים לתנור ואופים 30-25 דקות, עד הזהבה.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו ומבשלים עד שהנוזל רותח והסוכר נמס לחלוטין.
7. מוציאים את העוגה המוכנה. מחוררים אותה בעזרת קיסם בכמה מקומות. מברישים אותה בעדינות במחצית מכמות הסירופ החם. מניחים לספיגה במשך כחצי שעה. מברישים שוב בסירופ ומניחים לו להיספג קלות. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
  • משך הכנה: כ־20 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 5 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button