המרכיבים
(8 מנות בתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ)
- 50 גרם חמאה
- 3 יחידות גדולות (כ־1/2 1 ק"ג) כרשה, החלק הלבן בלבד, פרוסות
- 1 שן שום, כתושה
- 2 חבילות (500 גרם) עלי תרד טריים, נקיים ושטופים
- 6 ביצים בגודל M
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3% שומן
- 250 גרם גבינת פטה מגוררת, מכל סוג שאוהבים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 5 כפות (50 גרם) קמח תופח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו), משמנים את התבנית היטב.
2. שמים את החמאה בסיר רחב וממיסים. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה גבוהה כ־3 דקות, עד שהיא מזהיבה. מוסיפים את השום והתרד, מערבבים, מכסים ומטגנים כ־4 דקות, עד שהתרד משנה את צבעו ומתרכך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון כ־10 דקות.
3. שמים בקערה גדולה את הביצים, החלב והגבינה וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים לסיר עם הכרשה והתרד ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מנפים פנימה את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מגישים חם, מומלץ לצד פלחי לימון ויוגורט יווני.
- איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים. מחממים בתנור או במיקרוגל.
טיפ: לגרסה ללא גלוטן, מחליפים את הקמח ב־5 כפות קורנפלור + 1 שקיק אבקת אפייה.