שף
שף
 עוגת גבינה ויוגורט

להיט בטוח לשבועות: עוגת גבינה ויוגורט

עוגת גבינה אפויה, עם מרקם עדין וממכר, שאין בה שום סוג של קמח

פורסם:
עוגת גבינה אפויה, רכה, שהשילוב בין גבינת שמנת ליוגורט מקליל אותה קצת. שימו לב שאין בה שום סוג של קמח, ולכן, כדי להבטיח שהיא תהיה יציבה, משתמשים בגבינה עם אחוזי שומן גבוהים ובלא מעט ביצים. השיטה להכין אותה כך שתתקבל במרקם עדין וממכר, היא לאפות בתוך תבנית מים.

המרכיבים
(תבנית לא מתפרקת בקוטר 26 ס”מ + תבנית תנור עמוקה)
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, 3% שומן
  • 600 גרם גבינת שמנת, 25% שומן ומעלה (אפשר להחליף 200 גרם מתוכם בגבינה 9% שומן)
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 5 ביצים גודל L, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית מיץ לימון
לציפוי
  • 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • אפשרות לעיטור: פרחי מאכל

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל את היוגורט והגבינה ומקציפים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עוד דקה־שתיים. מוסיפים את הווניל ומוסיפים בהדרגה את הביצים - מקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד קצת. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
3. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה עמוקה. יוצקים מים רותחים לתבנית החיצונית, כך שיגיעו למחצית מגובה תבנית העוגה.
4. אופים כך 60-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה (לפעמים נוצר בה בקע). מוציאים את שתי התבניות בזהירות מהתנור ולא מכבים אותו.
5. הציפוי: מערבבים בקערה את השמנת, היוגורט ואבקת הסוכר. מורחים את הציפוי בעדינות, בשכבה אחידה, על העוגה החמה ומחזירים לתנור החם.
6. אופים כ־10 דקות נוספות, עד שהציפוי מתייצב. מכבים את התנור, פותחים את דלתו ומשאירים את העוגה להצטנן בתוכו במשך כחצי שעה. מוציאים.
7. מגישים חמים או שמאחסנים במקרר עד לשימוש (העוגה תהיה יציבה יותר). אם רוצים, מעטרים בפרחי מאכל.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button