שף
שף
קובה גזר טבעוני במרק ירקות

הצלחה מובטחת: קובה גזר, שלב אחרי שלב

נכון, מרק קובה זה לא משהו שמכינים ברגע. אז אם כבר מתאמצים, לא כדאי שהקובות יהיו עגולות ויפות? כך תכינו את המנה הנחשקת

פורסם:
הכנת קובה דורשת בדרך כלל התנסות, אבל בעזרת תבנית מאפינס ובסיוע של ניילון נצמד תוכלו להכין את הכדורים הנחשקים - מעטפת מבורגול ומלית מתבשיל גזר טעים - ממש בקלות, כאילו שכבר יש לכם "יד". הטריק הזה, שמזוהה עם הקונדיטורת המוכשרת בתיה שורק, עובד מצויין גם בעיצוב עוגיות ממולאות, כמו מעמול ואחרות.
2 צפייה בגלריה
קובה גזר טבעוני במרק ירקות
קובה גזר טבעוני במרק ירקות
קובה גזר טבעוני במרק ירקות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

טבעוני: קובה גזר במרק ירוקים

המרכיבים (8 מנות)
למעטפת הקובה
  • 2 כוסות בורגול דק (ג'ירש)
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 2 כוסות סולת + אפשרות לעוד קצת
  • 1 כפית מלח
למלית הקובה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 5 גזרים, קלופים וקצוצים דק
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • מלח, פלפל שחור
למרק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים גס
  • 2 מקלות סלרי, כולל העלים, חתוכים גס
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
  • 1 כרשה נקייה (כולל החלק הירוק), חתוכה גס
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 2 כפיות חוואיג' למרק
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 8 כוסות (2 ליטרים) מים פושרים
להרכבת המנה
  • 4 כוסות תערובת עשבי תיבול קצוצים (מומלץ: פטרוזיליה, כוסברה ועלי סלרי)
  • 2 כוסות עלי קייל, מנגולד או תרד קצוצים
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושל
  • להגשה: כ־4 כפות מיץ לימון
ההכנה
1. המרק: מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים 15-10 דקות על להבה בינונית, עד הזהבה קלה. מוסיפים את השום, החוואיג', מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, ויוצקים את המים. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה ורבע על להבה בינונית. טועמים ומתקנים מליחות. מסננים ומחזירים לסיר את הנוזלים בלבד. מניחים בצד או במקרר עד להמשך השימוש.
2. מלית הקובה: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ־5 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כ־5 דקות, לריכוך קל. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים כ־2 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
3. מעטפת הקובה: מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים תחת זרם מים. מסננים היטב. מעבירים לקערה, יוצקים את כוס וחצי המים ומניחים לכ־30 דקות (המים לא ייספגו במלואם, זה בסדר). מוסיפים את הסולת והמלח ומערבבים היטב. בודקים: לוקחים כחצי כוס מהתערובת ומהדקים ביד. אם היא לחה מדי ומתפוררת, מוסיפים עוד 2-1 כפות סולת ומערבבים היטב.
4. מרפדים שקע של תבנית מאפינס בניילון נצמד, כך ששוליו יחרגו מקוטר התבנית (תצלום 1). חופנים כדור מבצק המעטפת (בגודל דומה למשמש), מעבירים לשקע המאפינס ומהדקים לתחתית ולדפנות כך שתיווצר מעין קערה דקה (3-2 מ"מ. תצלום 2). מניחים כפית מהמלית במרכז ה"קערה" (תצלום 3). בעזרת שולי הניילון מחלצים את הקובה מהתבנית. סוגרים את הניילון ומסובבים לסגירה ולהידוק של הקובה (תצלומים 4–6). מסירים את הניילון (תצלום 7). מכינים כך את כל הכמות.
5. הבישול והרכבת המנה: מביאים את המרק לרתיחה חוזרת. מנמיכים את הלהבה כך שיתקבל בעבוע עדין, מוסיפים את הקובות, מכסים ומבשלים 25 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, הקייל (או הירק החלופי) והחומוס ומבשלים עוד כ־5 דקות, עד שהירקות מתרככים אך נותרים רעננים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את מיץ הלימון ומגישים.
  • איך שומרים? את הקובות (לפני הבישול) - עד חודשיים במקפיא. את המרק והקובות המבושלות - בנפרד, עד 3 ימים במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button