שף
שף
 טבעות בצל בבלילת בירה

הנשנושיאדה: 7 חטיפים מלוחים שכיף לאכול מול הטלוויזיה

ההכנות לשבירת שיאי הצפייה בעיצומן? קבלו לקט של חיזוקים, שיילוו אתכן כל הדרך מהספה בבית אל הפודיום בפריז - מטבעות בצל ועד פיצוחים פיקנטיים

פורסם:


טבעות בצל בבלילת בירה

מתכון של מילי אליהו
טיפ: אפשר להחליף את הבצלים בכ־4 פלפלים חתוכים לרצועות או ב־25-20 גבעולי אספרגוס טריים (ללא החלק הסיבי) או ב־35-30 יחידות שעועית שלמה או ב־30-25 פרחי כרובית או ברוקולי קטנים, חלוטים 5 דקות במים רותחים. אפשר כמובן גם לשלב בין הירקות.
המרכיבים
(4-3 מנות)
  • 2 בצלים גדולים, לבנים או סגולים
לבלילה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 3/4 כוס (180 מ"ל)
  • בירה בהירה
  • אפשרות: 1/2 כפית
  • צ'ילי גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 ביצה
  • לטיגון עמוק: שמן קנולה
  • להגשה: חרדל, מיונז, קטשופ או כל מטבל אהוב

ההכנה
1. הבלילה: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים לבלילה אחידה.
2. קולפים את הבצלים, פורסים לרוחב לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ ומפרידים לטבעות.
3. יוצקים לסיר בינוני שמן לטיגון עמוק ומחממים על להבה בינונית־גבוהה (השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים לתוכו כף עץ ומיד מצטברות סביבה בועות קטנטנות).
4. טובלים טבעת בצל בבלילה, מוציאים, מנערים מעודפים ומעבירים לשמן החם. ממלאים כך את הסיר ומטגנים על להבה גדולה 2-1 דקות מכל צד, עד שהמעטפת מזהיבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. מגישים מיד, לצד מטבל.

נשנושי־ביס עם זוקיני ושמיר

מתכון של ענת לבל
אפשר לאפות או לטגן אותם - לבחירתכם.
7 צפייה בגלריה
 נשנושי־ביס עם זוקיני ושמיר
 נשנושי־ביס עם זוקיני ושמיר
נשנושי־ביס עם זוקיני ושמיר
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (6 מנות)
  • 3 זוקיני
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס פרמזן מגורר
  • 2-1 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 2-1 כפות ענפי שמיר טריים, קצוצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה לאפייה (כמו "טוב טעם")
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • לציפוי: פירורי לחם מוזהבים
ההכנה
1. מגררים את הזוקיני וסוחטים היטב מעודפי נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים לכ־20 דקות, להתייצבות.
2. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומגלגלים אותם בפירורי הלחם.
3. אם אופים: מניחים בתבנית, מברישים את הקציצות במעט שמן זית ואופים 25-20 דקות (הופכים בזהירות אחרי 15 דקות) בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.
אם מטגנים: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ־2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.

מטבל שמנת חמוצה, יוגורט ועירית

מתכון של ענת לבל
מכינים את המטבל המנצח, וכל מה שתניחו סביבו ייעלם.
7 צפייה בגלריה
מטבל שמנת חמוצה, יוגורט ועירית
מטבל שמנת חמוצה, יוגורט ועירית
מטבל שמנת חמוצה, יוגורט ועירית
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים
(8-6 מנות)
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 27%
  • 1/2 גביע (100 גרם) יוגורט 3%
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית סומאק
  • 3-2 כפות גדושות עירית קצוצה
  • 1 עגבנייה גדולה
  • חופן צנוברים
  • שמן זית
  • להגשה: קרקרים וירקות
ההכנה
1. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, היוגורט, השום, התבלינים וכמעט כל העירית. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר. מערבבים לפני ההגשה).
2. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות, מנקים אותה מגרעינים ונוזלים.
3. קולים את הצנוברים על מחבת חמה ויבשה. משגיחים שלא ייחרכו. מעבירים לצלחת.
4. ההגשה: מעבירים את המטבל לקערה. מניחים במרכזו את העגבניות, את יתרת העירית ואת הצנוברים. מזליפים מעט שמן זית.
5. מניחים את הקערה על קרש הגשה ועורמים לצידה קרקרים, ירקות, זיתים וכדומה. מגישים.

פלפלונים ממולאים בגבינת חלומי

מתכון של ענת לבל
פטנט מהיר מ־4 מרכיבים בלבד, נשנוש כיפי וצבעוני במיוחד.
7 צפייה בגלריה
פלפלונים ממולאים בגבינת חלומי
פלפלונים ממולאים בגבינת חלומי
פלפלונים ממולאים בגבינת חלומי
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)


המרכיבים
(8-6 מנות)
  • 22-20 פלפלונים קטנים
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
  • שמן זית
  • להגשה: ממרח פסטו

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. חורצים כל פלפל לאורכו, אך לא עד הסוף - כך שייווצר פתח למילוי. אם צריך, מנקים מזרעונים. ממלאים את הפלפלונים בקוביות החלומי. מניחים אותם בתבנית ומזליפים עליהם מעט שמן זית.
3. אופים 18-15 דקות, עד שהפלפלים מזהיבים מעט. מוציאים, מצננים עד שהם חמימים (הם לוהטים כשהם יוצאים מהתנור!). מגישים לצד פסטו.

טיפ: פסטו ביתי מהיר. טוחנים יחד צרור גדול של בזיליקום, חופן צנוברים, כ־1/3 כוס שמן זית עדין, 2-1 שיני שום קלופות ומלח. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך, מוסיפים עוד שמן.

קשיו בפפריקה

מתכון של עמית דונסקוי
7 צפייה בגלריה
 קשיו בפפריקה
 קשיו בפפריקה
קשיו בפפריקה
(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

1. מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים 2 כוסות אגוזי קשיו טבעיים ומטגנים שתי דקות, תוך ערבוב מדי פעם (משגיחים שלא ייחרכו). מסירים את המחבת מהכיריים.
2. מפזרים על הקשיו 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1 כפית סוכר חום ו־1 כפית מלח. מערבבים היטב לציפוי מלא. מצננים לגמרי. מגישים או שומרים עד 3 שבועות בצנצנת סגורה.

דבאייל (מקלוני חומוס)

מתכון של נעמה רן
7 צפייה בגלריה
 דבאייל (מקלוני חומוס)
 דבאייל (מקלוני חומוס)
דבאייל (מקלוני חומוס)
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

1. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית־גבוהה. מכינים 2 שקיות זילוף ומכניסים אותן אחת לתוך השנייה (כדי שהעיסה הסמיכה לא תקרע את השקית)
2. שמים בקערה 1/2 1 כוסות קמח חומוס, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית אבקת שום, 1 כפית אבקת קארי או 3/4 כפית כורכום, קורט פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי ו־1/2 כפית מלח ומערבבים. מכינים כוס מים ומוסיפים מהם בהדרגה, תוך ערבוב, עד שמתקבל מרקם של עיסה סמיכה אך עדיין ניתנת לזילוף.
3. מעבירים את העיסה לשקית הזילוף הכפולה, גוזרים בה פתח בגודל 3 מ"מ ומזליפים "נחשים" דקים לשמן החם, בשכבה אחת. מטגנים כדקה, רק עד תחילת הזהבה, ומוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. מגישים מיד (שאריות אפשר לשמור עד 4 ימים, בכלי סגור).

אטריות אורז מטוגנות

מתכון של נעמה רן
7 צפייה בגלריה
 אטריות אורז מטוגנות
 אטריות אורז מטוגנות
אטריות אורז מטוגנות
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

1. יוצקים שמן לטיגון עמוק לסיר או למחבת עמוקה ומחממים על להבה בינונית־גבוהה.
2. מכינים כ־125 גרם אטריות אורז רחבות. בודקים אם השמן חם מספיק: זורקים פנימה פיסה קטנה של אטריית אורז. אם היא מתנפחת בתוך 2-1 שניות, השמן מוכן. מפרידים כרבע מכמות האטריות ומניחים בשמן. ממתינים 2-1 שניות, עד שהן מתנפחות, ומוציאים מיד בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. מפזרים על האטריות כ־1/2 כפית מלח, 1 כפית תבלין לפיצה או 1/2 כפית פפריקה מתוקה ו־1/2 כפית אבקת שום או אבקת בצל. מערבבים בעדינות ומגישים (שומרים עד 3 ימים, בכלי סגור).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button