בעונה, תענוג לשלב בסלט הזה תמרים צהובים.
המרכיבים (5-4 מנות)
- 4 ענפי סלרי אמריקאי
- עלים מ־1 ענף סלרי
- 1 זוקיני, טרי
- 1 תפוח ירוק
- כ־6 תמרים מזן מג'הול
- אפשרות: 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
- חופן עלי נענע
- חופן עלי בייבי או בייבי תרד
לרוטב
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 6 כפות מיץ לימון
- 2 כפות חומץ בלסמי
- להגשה: שקדים טבעיים, חתוכים גס
ההכנה
1. קוצצים את הסלרי ואת עלי הסלרי. חותכים למקלונים דקיקים את הזוקיני ואת התפוח (מומלץ לטפטף מעט מיץ לימון על התפוח, למנוע השחרה). חותכים לקוביות קטנות את התמרים. מעבירים הכול לקערה ומוסיפים את הג'ינג'ר (אם רוצים) ואת העלים.
2. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערית נפרדת. יוצקים על הסלט ומערבבים.
3. מפזרים את השקדים ומגישים.