טארט מוס לוטוס

שרית נובק אופה טארט מוס לוטוס

הכינו את עצמכם לחגיגה קולינרית מושלמת! הבלוגריות המובילות חושפות את סודות הקינוחים שלהן עם לוטוס לחגי תשרי. אספנו עבורכם את המתכונים הכי אלגנטיים וטעימים, שיהפכו את שולחן החג שלכם עם לוטוס לחגיגי ומתוק במיוחד. והפעם: טארט מוס לוטוס של שרית נובק לחגים מתוקים

מוגש מטעם לוטוס
עודכן:
שרית נובק, בעלת הבלוג "מיס פטל": "השתמשתי בתבנית סיליקון ליצירת הכדורים אבל אם אין לכם תבנית כזו - אפשר כמובן גם בצורות אחרות, או בתבניות קרח מסיליקון ואפשר גם להכין בתבנית אינגליש קייק ופשוט לחתוך לקוביות. שמרו את המתכון ואל תשכחו להכין לחג".

טארט מוס לוטוס חגיגי ב-3 גוונים הכי מהמם וחגיגי

דרגת קושי: קל | תבנית סיליקון או תבניות לקרח מסיליקון | חלבי

מרכיבים:
לתחתית:
  • 200 גרם עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים דקים
  • 75 גרם חמאה מומסת
למוס גבינה לוטוס:
  • 100 גרם ממרח לוטוס
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 5 גרם ג’לטין מומס ב-25 גרם מים
  • 500 מ”ל שמנת להקצפה
לציפוי:
  • ממרח לוטוס
לקישוט:
  • עלי זהב

ההכנה:
מכינים את התחתית:
מערבבים את פירורי הלוטוס עם חמאה מומסת. מהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי ומכניסים
להתייצבות במקרר.
מכינים מוס למלית:
ממיסים מעט במיקרו את ממרח הלוטוס ומערבבים עם הגבינה וחצי מכמות אבקת הסוכר. ממיסים את הג’לטין במים וממתינים כחצי שעה עד שהג’לטין סופח את המים.
מקציפים את השמנת עם יתרת אבקת הסוכר לקרם רך ויציב. מערבבים את הקצפת עם תערובת הגבינה-לוטוס.
ממיסים את הג’לטין במיקרו למשך 10 שניות.
לוקחים ככוס מהתערובת ומערבבים לתוך הג’לטין.
מחזירים לתוך יתרת הקצפת ומערבבים היטב.
יוצקים את המוס לתוך הקלתית ומיישרים. את מחצית מיתרת הקרם יוצקים לתבניות סיליקון עיגול, מוסיפים לשארית הקרם 2 כפות ממרח לוטוס נוספות (אפשר ממרח קראנץ’) ויוצקים לתבניות.
מכניסים למקרר להתייצבות (את הכדורים מכניסים למקפיא)
כשהכדורים קפאו – מחלצים אותם מהתבנית.
טובלים חלק מהכדורים בממרח לוטוס מומס.
מסדרים את כדורי המוס מעל הפאי ומקשטים בעלי זהב.
שומרים בקירור עד להגשה.
חג שמח!
פורסם לראשונה: 18:16, 29.08.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button