שף
שף
פאי שוקולד דובאי

טארט שוקולד דובאי: גרסת העוגה לטרנד הטיקטוקי של השנה

עשירה, קריספית, ללא אפייה, קלה להכנה וממש מפתיעה - ליאור משיח מנבחרת המשפיעניות של "שף" עם עוגה להיט

פורסם:
סביר להניח שכבר נתקלתם בטרנד "שוקולד דובאי" – טבלת שוקולד במילוי קדאיף ופיסטוק. יש גרסאות עם חלווה, יש גרסאות עם פיסטוקים קצוצים, אבל העיקרון זהה והעולם משתגע! כולם כבר הכינו אותו בכל מיני וריאציות, אפילו אני התפתיתי, אבל אז שאלתי את עצמי: האם יש לי מה לחדש פה? ככה נולד הטארט הזה: שילוב של אותם טעמים ומרקמים, אבל בעוגה. התוצאה הפתיעה גם אותי.
הטארט הוא ללא אפייה, מה שמקנה לו עוד נקודות זכות. הקלתית מעוגיות מרוסקות בטעם שוקולדי, המלית של הקדאיף והפיסטוק נדיבה, וציפוי השוקולד פשוט מושלם. התוצאה? טארט יוצא דופן. המלית לא קרמית אלא קריספית, והטעמים עשירים. העוגה לא מתוקה מדי, אבל אני ממליצה להגיש אותה לצד קצפת בלי סוכר או שמנת חמוצה, בשביל לאזן מעט. בקיצור – תכינו. אתם לא מבינים איזה שוס!

המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ)
לקלתית
  • 400 גרם עוגיות סנדוויץ' (כמו אוראו)
  • 85 גרם חמאה, מומסת
למלית
  • 100 גרם חמאה
  • 230 גרם שערות קדאיף, קצוצות גס
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
לציפוי
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם חמאה
ההכנה
1. הקלתית: טוחנים את העוגיות לאבקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
2. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולשוליים. בעזרת כוס מידה או כוס שטוחה מהדקים היטב. מעבירים לקירור ל־30 דקות לפחות.
3. המלית: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הקדאיף ואת אבקת הסוכר ומטגנים עד להשחמה. שמים לב לא לשרוף. מעבירים את התערובת המקורמלת והקריספית לקערה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב, עד שהפיסטוק יצפה את כל הקדאיף ויוריד את נפחו (זה לוקח רגע, לא להתייאש).
4. מוציאים את הקלתית מהמקרר, ממלאים אותה בתערובת הקדאיף. משטחים לשכבה אחידה והדוקה ומיישרים בעזרת מרית או פלטה מדורגת. מעבירים לקירור.
5. הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות, נזהרים שלא לשרוף את השוקולד, עד שאפשר לערבב לגנאש חלק ומבריק.
6. מוציאים את הטארט מקירור ויוצקים עליו את הגנאש. מיישרים לציפוי מלא. מעבירים לקירור עד להתייצבות.
7. מחלצים את הטארט מהתבנית. פורסים את העוגה בסכין שנטבלה במים רותחים ומגישים, מומלץ עם שמנת חמוצה או שמנת מוקצפת ללא סוכר. בתיאבון!

  • ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button