טיפ: הטחינה התגבשה מדי? הוסיפו לה 2 כפות מים רותחים וערבבו היטב
המרכיבים (כ־30 יחידות)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן או חמאת קוקוס
- 1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים או מים
- 1/2 כוס (כ־100 גרם) סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
- 1/2–1 כפית קינמון טחון
- 1/3 כפית מלח
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה (כמו קוואקר)
- כ־1/2 כוס (כ־50 גרם) שקדים או אגוזים, קצוצים גס
- כ־1/2 כוס (כ־50 גרם) צימוקים או פירות יבשים אחרים, קצוצים
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את השמן (או חמאת הקוקוס), הטחינה, המיץ (או המים), הסוכר, הווניל, הקינמון והמלח וטורפים היטב לבלילה אחידה.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה, שיבולת השועל, האגוזים, הפירות היבשים והשוקולד ומערבבים.
4. מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים למרקם אחיד.
5. בעזרת כף, יוצרים כדורים מהעיסה. מניחים בתבנית ומועכים אותם בעדינות לצורת עוגייה.
6. אופים כ־12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
- משך ההכנה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד שבוע, בטמפרטורת החדר או עד 3 חודשים במקפיא