שף
שף
עוגת ביסקוויטים טחינה-שוקולד

מלכת המזווה: 5 מתכונים מפתיעים עם טחינה - מקציצות ועד עוגת ביסקוויטים

לפחות במטבח, טוב שיש על מי לסמוך: הטחינה הגולמית, שתמיד מחכה לנו בארון, מוסיפה מטעמה, מרקמה ואיכויותיה לכל דבר. זה הזמן לתת לה לעשות קסמים מפתיעים גם בתוך לזניה, קציצות טונה, רוטב אסייתי ואפילו קרם לעוגה

פורסם:

עוגת ביסקוויטים טחינה־שוקולד

זה קינוח מושלם עם טעמים של חלווה שאפשר להכין מראש ולהגיש חצי קפוא. כולם ילקקו את האצבעות.
המרכיבים (תבנית עמוקה בגודל 28X13 ס"מ, 22X22 ס"מ או דומה)
  • 1 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים
לטבילה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כף שטוחה קפה נמס
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כף אבקת סוכר
לקרם הווניל־טחינה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות טחינה גולמית
לקרם השוקולד־טחינה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1/2 כפית קפה נמס או אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח דק
  • להרכבת המנה: כ־2 כפות טחינה גולמית + 1/4 כפית מלח
ההכנה
1. קרם הווניל־טחינה: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביו ומקציפים לקרם סמיך ויציב.
2. קרם השוקולד־טחינה: מחממים את השמנת (בלי להגיע לרתיחה) במיקרוגל או על הכיריים. מוסיפים לה את השוקולד וממתינים כדקה. מערבבים לאט, לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הטחינה, הקפה (או הקקאו) והמלח ומערבבים.
3. נוזל הטבילה: מערבבים את החלב עם יתרת המרכיבים לטבילה.
4. הרכבת העוגה: טובלים ביסקוויטים קצרות (כ־5 שניות) בנוזל, בזה אחר זה, ומניחים בשכבה אחידה בתבנית (אם צריך, חותכים ביסקוויטים לאחר הטבילה ומשבצים ליצירת כיסוי מלא). יוצקים עליהם, בשכבה אחידה, כשליש מקרם הווניל ועליו מורחים בעדינות כשליש מקרם השוקולד. מזליפים מעט טחינה ובוזקים טיפה מלח. יוצרים כך עוד שתי שכבות מלאות: ביסקוויטים, קרם וניל, קרם שוקולד, מעט טחינה.
5. עוטפים ומאחסנים במקפיא שעתיים לפחות. מוציאים כ־5 דקות לפני ההגשה, פורסים ומגישים.
  • איך שומרים? עד חודש, במקפיא.
  • טיפ 1: כיף להכין את העוגה עם ביסקוויטים בטעמי וניל ושוקולד (חצי מכל סוג).
  • טיפ 2: מומלץ לחתוך את העוגה למנות ולאחסן כשהן מופרדות זו מזו בנייר אפייה, לשליפה קלה של הכמות הרצויה בכל פעם.

קציצות טונה וטחינה

נפלאות לארוחת צהריים או ערב, משמחות את כל המשפחה ועובדות מצוין גם כנשנוש במהלך היום. אין בהן כמות גדולה של טחינה – אבל מה שיש, מספיק בדיוק כדי להפוך אותן לנימוחות וטעימות. אצלי בבית הן מתחסלות ישירות מהתבנית.
5 צפייה בגלריה
קציצות טונה וטחינה
קציצות טונה וטחינה
קציצות טונה וטחינה
(צילום וסגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־20 קציצות קטנות)
  • לשימון: שמן זית
  • 2 קופסאות טונה בשמן או במים
  • 1 בצל, קלוף
  • 2 ביצים
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • אפשרות: תבלינים לפי הטעם (כמון, פפריקה וכדומה)
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו (או ל־180 מעלות ללא טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בשמן זית.
2. מסננים את הטונה, סוחטים אותה קלות מעודפי נוזלים ומעבירים לקערה. מגררים את הבצל, סוחטים אותו קלות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצות. מערבבים היטב למרקם אחיד.
3. יוצרים קציצות מהעיסה ומניחים בתבנית. מברישים או מתיזים עליהן מעט שמן זית.
4. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. אפשר לחמם לפני ההגשה.
  • טיפ 1: אם הן לא נחטפו ישר מהתבנית, מומלץ להגיש את הקציצות בליווי סלט טחינה ועגבניות מגוררות.
  • טיפ 2: אפשר לפזר קצת פירורי לחם על הקציצות שבתבנית, לפני האפייה. הן יקבלו שדרוג קראנצ'י.

סלט שורשים ברוטב טחינה אסייתי

סלט צבעוני בריא וטעים כמו במסעדות האסייתיות, שאף אחד לא ינחש שיש בו טחינה.
5 צפייה בגלריה
סלט אסייתי ברוטב טחינה
סלט אסייתי ברוטב טחינה
סלט אסייתי ברוטב טחינה
(צילום וסגנון: טליה הדר)
המרכיבים (8-6 מנות)
  • 1 גזר
  • 1 סלק טרי
  • 1 קולרבי
  • 1/4 כרוב סגול או לבן
  • 1 ענף בצל ירוק
  • אפשרות: 1/2 פלפל צ'ילי
  • אפשרות: חופן עלי כוסברה
  • 3 כפיות שומשום לבן
  • 3 כפות שומשום שחור
לרוטב
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
ההכנה
1. קולפים את הגזר, הסלק והקולרבי, וחותכים אותם למקלונים דקיקים (הכי קל לעשות זאת בעזרת קולפן ז'וליינים ייעודי). את הכרוב חותכים לרצועות דקיקות ואת הבצל הירוק חותכים למקטעים אלכסוניים. אם משתמשים, קוצצים את פלפל הצ'ילי והכוסברה. מעבירים הכול לקערה.
2. הרוטב: מערבבים בכלי נפרד את כל מרכיביו, המרקם יהיה סמיך מאוד (אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומוסיפים מחצית מכמות השומשום. מערבבים היטב (מומלץ בידיים). מפזרים את יתרת השומשום ומגישים.
  • טיפ: כדי למנוע מהסלק ומהכרוב הסגול לצבוע את הסלט, קוצצים אותם ומשרים כ־10 דקות בקערה עם מי קרח. מסננים ושוטפים היטב ומוסיפים לסלט.

עוף וירקות מוקפצים בטחינה, דבש ולימון

תבשיל עוף עם ירקות ירוקים שכיף להגיש מעל אורז לבן. מנה בריאה ונפלאה, שסוגרת פינה לארוחה שלמה.
5 צפייה בגלריה
עוף וירקות מוקפצים בטחינה
עוף וירקות מוקפצים בטחינה
עוף וירקות מוקפצים בטחינה
(צילום וסגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־5 מנות)
  • 1/2 קילו פילה או חזה עוף, חתוך לקוביות גדולות
למרינדה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
לתבשיל
  • 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 1 בצל סגול
  • 2 שיני שום
  • 1 לימון
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 2 עלי מנגולד או חופן עלי תרד
  • 2 ענפי בצל ירוק
לרוטב
  • 1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כפית קורנפלור
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • לטיגון: שמן צמחי
  • להגשה: שומשום
ההכנה
1. המרינדה: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביה. מוסיפים את העוף ומערבבים היטב. משהים לפחות 5 דקות (ואפשר עד לילה שלם).
2. בינתיים מתחילים להכין את התבשיל: מוציאים את השעועית והאפונה להפשרה קלה, קולפים את הבצל הסגול וקוצצים אותו לקוביות. פורסים את השום. פורסים את הלימון, בקליפתו, לפרוסות דקיקות. קוצצים את המנגולד וחותכים את הבצל הירוק למקטעים.
3. מכינים גם את הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערית.
4. מחממים במחבת רחבה את השמן. מוציאים את העוף מהמשרה, מניחים במחבת ומטגנים עד הזהבה. מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
5. באותה מחבת, מטגנים על להבה גבוהה את הבצל הסגול ואת השום במשך כ־5 דקות. מוסיפים את השעועית והאפונה, את פרוסות הלימון ואת קליפתו ומטגנים עוד 3-2 דקות. מוסיפים את המנגולד (או את התרד) ואת הבצל הירוק ומקפיצים עוד כ־2 דקות.
6. מוסיפים למחבת את העוף ויוצקים כמחצית מכמות הרוטב. מערבבים ומקפיצים כדקה. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול.
7. יוצקים על המנה את יתרת הרוטב, מפזרים שומשום ומגישים, מומלץ על אורז לבן.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה.
  • טיפ: אפשר לגוון בירקות שמתווספים לעוף. נסו, למשל, פרחי ברוקולי, עלי תרד, פלפל אדום או פרוסות בצל

טבעונית: לזניה טחינה עם ירקות

במקום גבינה ושמנת: טחינה! מפתיע עד כמה היא טעימה ומשתלבת עם הבצק, התרד והחצילים.
5 צפייה בגלריה
טבעוני: לזנייה ירקות וטחינה
טבעוני: לזנייה ירקות וטחינה
טבעוני: לזנייה ירקות וטחינה
(צילום וסגנון: טליה הדר)
המרכיבים (תבנית בגודל 30X20 ס"מ)
  • כ־12 דפי לזניה
  • חופן עלי בזיליקום טריים, קרועים גס
לשכבת העגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום, קלופה ופרוסה
  • 2 כפות רכז או רסק עגבניות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כף אורגנו או בזיליקום יבשים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות קלה (פסאטה)
לשכבת החצילים
  • 2 חצילים
  • כ־3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
לתרד
  • כ־20 יחידות (200 גרם) מדליוני תרד קפואים
  • 1 כף שמן זית
  • פלפל שחור
לשכבת הטחינה
  • 1/4 1 כוסות (300 גרם) טחינה גולמית
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
  • 1 כפית קורנפלור
ההכנה
1. שכבת העגבניות: שמים בסיר את שמן הזית, השום, רכז העגבניות, המוסקט, האורגנו (או הבזיליקום), כ־1/2 כפית מלח וכ־1/4 כפית פלפל שחור ומחממים 3-2 דקות, לפתיחת טעמים. מוסיפים את מחית העגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 7-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהכיריים.
2. שכבת החצילים: מחממים תנור ל־250 מעלות (לא בתוכנית טורבו. חימום למעלה ולמטה).
3. קולפים את החצילים לסירוגין (פס כן, פס לא). פורסים אותם לאורכם לפרוסות בעובי כ־2 ס"מ. מניחים על רשת התנור. מערבבים בקערית את שמן הזית והבלסמי, ומברישים את החצילים. מפזרים עליהם מעט מלח.
4. קולים כ־15 דקות. מוציאים אותם ומניחים בצד. מורידים את חום התנור ל־180 מעלות.
5. התרד: מחממים את המדליונים כ־6 דקות במיקרוגל, לריכוך. מסננים וסוחטים מעודפי מים, מניחים בצד.
6. שכבת הטחינה: שמים בקערה את כל מרכיבי השכבה ומערבבים.
7. הרכבת המנה: יוצקים מעט מהטחינה לתבנית ומורחים באופן אחיד. מניחים עליה שכבה של דפי לזניה. יוצקים עליה כרבע מרוטב העגבניות ועליהם מניחים כשליש מכמות החצילים. מוסיפים תרד ועלי בזיליקום ומזליפים מהטחינה. יוצרים כך עוד שתי שכבות מלאות (בסך הכול 3 שכבות לזניה). מסיימים ביתרת רוטב העגבניות, מזליפים עליו את יתרת הטחינה ומזליפים עוד שמן זית ומפזרים עלי בזיליקום.
8. אופים 50-45 דקות, עד שהלזניה נראית עשויה. מוציאים ומניחים לצינון ולהתייצבות (מומלץ להכין יום מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה). מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה.
  • טיפ: אם יש בבית טוסטר לחיץ מתאים, אפשר לקלות בו את החצילים, במקום בתנור. 7 דקות מכל צד והם מוכנים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button