שף
שף
סופגניות בייגל תפוזיות

סופגניות בייגל תפוזיות

טריק עיצובי נהדר וניחוח הדרים מרעננים את המסורת הכי מתוקה של החג

עודכן:
המרכיבים (12 יחידות)
  • 3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) חלב, חלב צמחי או מיץ תפוזים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 40 גרם חמאה מומסת או 1/4 כוס שמן
  • לטיגון: שמן
  • לציפוי: 1/2 כוס סוכר + 1 כפית גדושה קינמון טחון
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את יתרת המרכיבים ולשים כ־5 דקות, לבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון רופף ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו ל־12 חלקים שווים. משטחים מעט את אחד מחלקי הבצק ומגלגלים אותו לרצועה ("נחש") הדוקה באורך 30-25 ס"מ. יוצרים מהרצועה את צורת הספרה 6, כך שכ־1/3 מאורכה ישמש לעיגול ו־2/3 ממנה לזרוע. מלפפים את הזרוע סביב העיגול, לצורה המזכירה בייגל, ומהדקים את הקצה. מכינים כך את כל הבצק. מכסים ומתפיחים כ־30 דקות (הבצק אמור לתפוח בכ־60%).
3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מפזרים בצלחת מתאימה את הסוכר והקינמון ומערבבים.
4. מטגנים את הסופגניות בשמן החם על להבה בינונית־נמוכה כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה (מומלץ לבחון סופגנייה אחת - לבצוע אותה ולוודא שהיא עשוייה היטב. אם התוך עדיין לא עשוי, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים עוד זמן לטיגון). מוציאים את הסופגניות בכף מחוררת ומעבירים לציפוי בתערובת הסוכר־קינמון. מגישים מיד.
  • משך ההכנה: כ־30 דקות (לא כולל התפחה)
  • דרגת קושי: בינונית
  • איך שומרים? עד 5 שעות, בטמפרטורת החדר
פורסם לראשונה: 19:53, 11.12.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button