עוגת מוס גבינה לוטוס חגיגית

בתיה שורק ("Just-Batia") מכינה עוגת מוס גבינה לוטוס חגיגית ומרשימה!

ביקשנו מהבלוגריות המובילות לבחור את הקינוח המושלם שלהן לחג. התוצאה - קינוחי לוטוס עשירים, מפנקים ומרגשים, כדי שגם אתם תוכלו להתפנק עם השילוב המושלם בין לוטוס לחג הלבן. והפעם: בתיה שורק, בעלת הבלוג "Just-Batia"

בתיה שורק, מוגש מטעם לוטוס
עודכן:
אני מאוד אוהבת את השילוב המנצח של לוטוס ועוגת גבינה ולכן בכל חג שבועות אני אוהבת להפתיע את המשפחה שלי עם שילוב חדש בקינוח מפנק. השנה בחרתי ללכת על עוגת מוס גבינה לוטוס חגיגית ומרשימה במיוחד!

בינוני | כ־8 מנות | 45 דקות הכנה | תבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 ס"מ

המרכיבים:
לתחתית:
  • 250 גרם עוגיות לוטוס
  • 80 גרם חמאה מומסת
למלית מוס הגבינה:
  • 1 גביע (500 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת 30%
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת מתוקה 32%
לציפוי:
  • 1/2 צנצנת ממרח לוטוס
לקישוט (אם רוצים):
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 4-5 עוגיות לוטוס, חצויות
  • 4-5 עוגיות לוטוס, מפוררות
אופן ההכנה:
1. תחתית: מניחים במעבד מזון עוגיות לוטוס וטוחנים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד שכל הפירורים ספוגים בחמאה (אפשר גם לערבב בעזרת כף עד הטמעת החמאה בפירורים). מעבירים לתבנית ובעזרת כף או כוס מהדקים היטב לתחתית התבנית. מעבירים למקפיאל-15 דקות לפחות.
2. מוס הגבינה: מניחים בקערה רחבה את הגבינות, הסוכר והאינסטנט פודינג. בקערת מיקסר מקציפים שמנת עד לקבלת קצפת יציבה (אך לא קשה מדי). בעזרת מרית מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינות, 1/3 מהכמות בכל פעם, ומקפלים בתנועות עדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
3. מוציאים את התחתית מהמקפיא, יוצקים על גבי התחתית את מלית הגבינה ומשטחים. מעבירים למקפיא ל־20 דקות.
4. ציפוי: מחממים את ממרח הלוטוס בקערה המתאימה למיקרוגל כ־25 שניות עד להמסה מלאה. יוצקים בעדינות על גבי העוגה הקרה ומנענעים את העוגה כך שכל הממרח יכסה את פני העוגה בשכבה אחידה, יפה וחלקה. מכסים את העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות ל־10 שעות לפחות.
1. קישוט (אם רוצים): בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות על גבי העוגה. מפזרים מעט פירורי עוגיות ומניחים בתוך כל תלולית קצפת חצאי עוגיות לוטוס.
פורסם לראשונה: 17:17, 07.05.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button