שף
שף
פאייה פרגיות ועגבניות

פאייה פרגיות ועגבניות

כל הדברים שכולנו אוהבים במחבת אחת בהשראה ספרדית

פורסם:
מנה עיקרית עם תוספת במחבת אחת, בהשראה ספרדית. את הזעפרן במנה המקורית המרנו בכורכום ואת הדגים והבשר החלפנו בפרגיות, כוכבות המטבח הישראלי. אם אין סיר או מחבת שמתאימים לתנור, מבשלים את האורז בסיר רגיל ואז מעבירים אותו לתבנית, משלימים את הכנת המנה וצולים.
המרכיבים (סיר בקוטר 26-24 ס"מ, שאפשר להכניס לתנור)
  • 2 ק"ג שוקי פרגית, עם עצם
למשרה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות קטשופ
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • פלפל שחור
לאורז
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לשמיניות
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כוסות אורז בסמטי (או אחר, לפי הטעם)
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
  • 2 עגבניות, חתוכות לשמיניות
  • 12 יחידות עגבניות שרי, חצויות
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. המשרה: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים. מוסיפים את הפרגיות, מערבבים ומאחסנים במקרר עד להמשך ההכנה (ועד 12 שעות).
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות במצב טורבו.
3. האורז: מחממים את השמן בסיר (שמתאים לתנור, או ראו טיפ בהקדמה). מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים כ־2 דקות על להבה גבוהה, עד הזהבה קלה. מוסיפים את הכורכום ואת האורז ומערבבים כ־2 דקות. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 8 דקות (הנוזלים לא ייספגו במלואם. אפשר להכין עד 6 שעות מראש).
4. אם צריך, מעבירים את האורז לתבנית מתאימה. מניחים על האורז את פלחי העגבנייה ואת עגבניות השרי, מוסיפים את הפרגיות ויוצקים על הכול את המשרה שנותרה בכלי. מכסים (אפשר גם ברדיד אלומיניום).
5. צולים בתנור כ־45 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 20-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה. שאריות אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button