המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ)
לקלתית
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- 2 כפות סוכר
- 1 חלמון
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
- לאפייה: קטניות יבשות או משקולות אפייה
למלית
- 1 כוס (150 גרם) אגוזי מקדמיה
- 3/4 כוס (270 גרם) דבש
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח דק
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
- 38%-32% שומן
- 1 ביצה בגודל L
- לזרייה: 1-1/2 כפית מלח גס (מומלץ מלח ים גבישי)
ההכנה
1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את החמאה, הקמח והסוכר, ומעבדים בהפסקות (פולסים) לבצק פירורי. מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים עד שהבצק נאסף לכדור. אם צריך, מוסיפים עוד 1–2 כפות מים. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
3. שמים על הבצק נייר אפייה ומניחים עליו קטניות יבשות (או משקולות אפייה ייעודיות). אופים כ־20 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים, מסירים את נייר האפייה והמשקולות ומניחים לצינון. מורידים את חום התנור ל־170 מעלות.
4. בינתיים מכינים את המלית: חוצים כמחצית מהאגוזים ומעבירים למחבת. מצרפים את האגוזים השלמים וקולים על להבה גבוהה כ־5 דקות, תוך כדי ערבוב. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
5. יוצקים לסיר את הדבש, מוסיפים את החמאה והסוכר ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את המלח והשמנת ומערבבים לקרם אחיד. בקערית נפרדת טורפים היטב את הביצה. מוסיפים אותה לקרם הדבש ומערבבים לאיחוד.
6. מפזרים את האגוזים הקלויים על הקלתית ויוצקים עליהם את קרם הדבש.
7. אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב וקרם הדבש מבעבע. מוציאים (בזהירות!) ומניחים לצינון לשעה לפחות. זורים את המלח הגבישי. מגישים.
- איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.
- טיפ: אגוזי המקדמיה מושלמים בטארט הזה, אך אפשר להחליף אותם באגוזים אחרים, לפי הטעם, מסוג אחד או יותר.