המרכיבים
(40-35 יחידות)
- 2 כפיות קפה שחור (לא נמס!)
- 3 כוסות (300 גרם) קמח שקדים
- ממתיק שווה ערך ל־1/2 כוס סוכר (אפשר גם עם סוכר. במקום תחליפים השתמשו בסוכר ובאבקת סוכר באותן כמויות)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1/8 כפית הל טחון
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה, רכה
- 1 ביצה גודל M
אפשרות: זיגוג קפה
- 2 כפיות קפה נמס + 3 כפות מים רותחים
- 3/4 כוס תחליף אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי העוגיות ומעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים כ־30 דקות במקרר.
2. יוצרים מהבצק גליל או תיבה מלבנית ומעבירים למקפיא ל־30 דקות (עד 3 חודשים. במקרה של הקפאה עמוקה, יש להפשיר את הבצק במשך כ־20 דקות לפני המשך ההכנה).
3. מחממים את התנור ל־160 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. פורסים את הבצק לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ ומשכיבים בתבנית במרווחים קלים.
5. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
6. אם רוצים, מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה את הקפה המומס עם תחליף אבקת הסוכר. מוסיפים עוד מים, כפית אחרי כפית, ומערבבים עד שמתקבל זיגוג במרקם משחתי סמיך. מורחים או מזליפים אותו על העוגיות. מגישים.
- משך ההכנה: כ־15 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד שבועיים בטמפרטורת החדר או עד 3 חודשים במקפיא