המרכיבים
(כ־8 יחידות)
- 2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה
- 4 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
- 1 בננה
- 2 כפות (25 גרם) סוכר
- 2 כפות אגוזי מלך
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כף קוקוס טחון
- 1 כף חמאת בוטנים טבעית
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר או חלב
- 1 כף שמן קנולה
- אפשרות: שבבי קוקוס
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הארטיקים וטוחנים במהירות גבוהה לעיסה סמיכה. מחלקים את העיסה בין תבניות או כוסות מתאימות ונועצים את המקל. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.
2. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה במיקרוגל או בסיר אדים כפול, עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים.
3. מרפדים בנייר אפייה מגש שמתאים בגודלו למקפיא. מחלצים את הארטיקים וטובלים אותם בשוקולד (לציפוי מלא, מעבירים את הקרם לכלי גבוה וצר) או שמזליפים עליהם מהקרם. אם רוצים, מקשטים בשבבי הקוקוס. מניחים על המגש ומאחסנים במקפיא לייצוב. מגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי סגור במקפיא.
פורסם לראשונה: 10:11, 31.07.24