המרכיבים (12-10 יחידות בתבניות שקעים)
לבסיס
- 250 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה, מומסת
למלית
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה, 5% שומן ומעלה
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה, 9% שומן ומעלה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3 ביצים בגודל M או L
- 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
לרוטב הטופי
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה, 15% שומן ומעלה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את תבניות השקעים.
2. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת במרקם חול רטוב. מחלקים את הפירורים בין השקעים ומהדקים היטב לתחתית.
3. המלית: שמים בקערה את הגבינה והשמנת וטורפים היטב. מוסיפים את הסוכר, הביצים ואבקת הפודינג וטורפים לבלילה אחידה. ממלאים את השקעים (הבלילה אמורה להגיע כמעט עד שפתם).
4. אופים כ־20 דקות, עד שהמלית מתייצבת. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות. מעבירים את תבניות המאפינס למקרר ומאחסנים במשך שעה לפחות (ועד לילה).
5. רוטב הטופי: שמים את הסוכר והמים בסיר ומערבבים. מעבירים לכיריים ומבשלים על להבה בינונית, בלי לערבב, כ־4 דקות, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל בהיר.
6. במקביל יוצקים את השמנת לקערית ומחממים במיקרוגל כדקה (או בקלחת ומביאים לסף רתיחה). יוצקים את השמנת לקרמל בזהירות, מערבבים ומבשלים כ־2 דקות נוספות, תוך בחישה מתמדת, עד שנוצר רוטב אחיד. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.
7. ההגשה: בעזרת סכין חדה מחלצים את המאפינס מהתבניות ומניחים בצלחות הגשה. יוצקים עליהם את רוטב הטופי. מגישים.
- טיפ: אפשר גם לוותר על הרוטב ולקבל מאפינס במתיקות עדינה יותר
- זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? את המאפינס ללא הרוטב: עד 3 ימים במקרר; את הרוטב: עד שבוע במקרר.