אגוזי קשיו מהווים חומר גלם מצוין לגלידות ביתיות בגלל השומן (הבריא) שבהם, כך שבקלות אפשר להכין גלידה טבעונית ונטולת גלוטן, וגם מושחתת למדי. הוספנו לגלידה תוספות טעימות. שימו לב שיש להשרות את האגוזים לפחות 8 שעות לפני ההכנה. אם אתם מקפידים על טבעונות או על תזונה ללא גלוטן, אנא בחרו תוספות בהתאם.
המרכיבים
(6-4 מנות)
- 1 כוס אגוזי קשיו טבעיים, מושרים במים 8 שעות לפחות
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 4 כפות גדושות אבקת קקאו
- 100 גרם אבקת סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) קרם קוקוס
- 1 כוס שברי עוגיות או בראוניז או אגוזי לוז קלויים
- אפשרות: רוטב שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
ההכנה
1. מסננים את אגוזי הקשיו ומעבירים אותם לקערת מעבד המזון. מוסיפים את שמן הקוקוס וטוחנים לקרם אחיד. מוסיפים את הקקאו ואת אבקת הסוכר וטוחנים. מוסיפים את קרם הקוקוס וטוחנים. מחלקים בתבנית קרח או בכלים קטנים אחרים ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות.
2. אם רוצים, מכינים את הרוטב: שמים את השוקולד ואת קרם הקוקוס בכלי מתאים ומחממים בהדרגה במיקרוגל או על להבת כיריים קטנה, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מניחים לצינון קל.
3. מעבירים את קוביות התערובת הקפואה לקערת מעבד המזון. מוסיפים את העוגיות (או תוספות אחרות) וטוחנים ב־3-2 פולסים למרקם גלידתי. מגישים עם הרוטב.
- איך שומרים? עד חודש, במקפיא. מומלץ לטחון שוב לפני ההגשה.