עוגת גבינה לוטוס בשתי שכבות

חן שוקרון אופה עוגת גבינה לוטוס מרשימה בשתי שכבות לחג סוכות

הכינו את עצמכם לחגיגה קולינרית מושלמת! הבלוגריות המובילות חושפות את סודות הקינוחים שלהן עם לוטוס לחגי תשרי. אספנו עבורכם את המתכונים הכי אלגנטיים וטעימים, שיהפכו את שולחן החג שלכם עם לוטוס לחגיגי ומתוק במיוחד. והפעם: עוגת גבינה לוטוס בשתי שכבות של חן שוקרון לבילוי מתוק בסוכה

מוגש מטעם לוטוס
עודכן:
חן שוקרון, בעלת הבלוג "מתוקים שלי": "אצלנו אין חג בלי עוגת לוטוס חגיגית. היא תמיד אהובה ותמיד נגמרת ראשונה. והכי מוצלח, חגיגי ויפה הוא השילוב של עוגת גבינה ולוטוס, והפעם בשתי שכבות. שכבה ראשונה של לוטוס ושוקולד לבן ושכבה נוספת של גבינה. עוגה קלה להכנה, טעימה ומרשימה".

עוגת גבינה לוטוס בשתי שכבות

דרגת קושי: בינוני | 30 דקות | תבנית בקוטר 22 ס״מ | חלבי
המרכיבים:
לשכבת הבסיס:
  • 1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס טחונות דק
  • 75 גרם חמאה מומסת
לשכבת הלוטוס והשוקולד הלבן:
  • 1/2 צנצנת (200 גרם) ממרח לוטוס
  • 100 גרם שוקולד לבן בקוביות או במטבעות
  • 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1 כוס (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
לשכבת הגבינה:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
  • 1 כוס (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 1 כפית תמצית או מחית וניל
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 4 כפות (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
  • 1/2 צנצנת ממרח לוטוס
  • 1 כוס (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר

ההכנה:
1. הבסיס: מערבבים בקערה עוגיות טחונות עם חמאה מומסת לתערובת לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה דקה ואחידה. שומרים בקירור בזמן שמכינים את המלית.
2. מלית הלוטוס והשוקולד הלבן: שמים בקערה שוקולד לבן, חמאה וממרח לוטוס. ממיסים בפולסים במיקרוגל. מערבבים היטב לתערובת נוזלית חלקה ואחידה. מצננים כ–5 דקות. בקערת מיקסר מקציפים מסקרפונה, שמנת ואבקת סוכר. תחילה במהירות איטית לאיחוד חומרים ואחר כך במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה. מקפלים בהדרגה את תערובת הלוטוס לקצפת, בכל פעם שליש ועד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את המלית מעל הבסיס ומיישרים את פניה. שומרים כ–30 דקות בקירור.
3. שכבת הגבינה: בקערת מיקסר מקציפים יחד את כל המרכיבים. תחילה במהירות איטית לאיחוד חומרים ואחר כך במהירות גבוהה, לקבלת קצפת אחידה ויציבה. מעבירים את המלית מעל שכבת הלוטוס. מיישרים את פניה, מכסים ושומרים לילה בקירור.
4. הציפוי: אם יש תבנית סיליקון מתאימה, מחממים את הלוטוס וממלאים את התבנית. מקפיאים עד להתייצבות מלאה. מחלצים מהתבנית ומניחים על גבי העוגה. אם אין תבנית, מוזגים בזהירות את ממרח הלוטוס הנוזלי על גבי העוגה. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מזליפים עיגולי קצפת בשולי העוגה. שומרים בקירור עד להגשה.
חג שמח
פורסם לראשונה: 13:39, 29.08.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button