לחמניות מריטוצו איטלקיות במילוי קרם מילקה

נס אפוי היה פה: מתכונים ללחמניות משגעות במילוי מילקה

חנוכה לא חייב להיות עמוס בטיגונים ושמן. השף והבלוגר רון יוחננוב והמתכונאית והבלוגרית חן שוקרון מגישים מתכונים ללחמניות מתוקות ואפויות במילוי שוקולד, שיעשו שמח בבית לא פחות מסופגניות

מוגש מטעם מילקה
מוגש מטעם מילקה
פורסם:

לחמניות מריטוצו איטלקיות במילוי קרם ממרח מילקה

3 צפייה בגלריה
לחמניות מריטוצו איטלקיות במילוי קרם מילקה
לחמניות מריטוצו איטלקיות במילוי קרם מילקה
לחמניות מריטוצו איטלקיות במילוי קרם מילקה
(צילום וסטיילינג: רון יוחננוב בעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב")

המרכיבים
  • לבצק
  • קורט מלח
  • 1 קילו קמח לבן רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כוס סוכר
  • ½1 כוסות (350 מ"ל) חלב
  • 4 ביצים
  • 150 גרם חמאה רכה
להברשה
  • 1 ביצה טרופה + כף חלב
  • לציפוי סירופ הסוכר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • למילוי קרם מילקה
  • 2 מכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 3 כפות ממרח מילקה עם אגוזי לוז
לעיטור
  • אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את המלח בתחתית, מעליו קמח, שמרים, סוכר, חלב וביצים ולשים כמה דקות, עד שמתחיל להתגבש בצק ומיד מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-10 דקות (ואפשר גם 15 דקות). חשוב מאוד ללוש על מהירות בינונית. אם צריך, מוסיפים מעט חלב לפי הצורך. בסוף התהליך מתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
2. התפחה ראשונה: מכסים את הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד ומשאירים חור לאוויר. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
3. התפחה שנייה: לאחר המנוחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים במשקל של 70 גרם כל אחד. מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בתבנית אפייה להתפחה נוספת כשעה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מברישים את הלחמניות בביצה ובחלב ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה.
6. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר.
7. בזמן שהלחמניות מתקררות מכינים את הקרם: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, עד שמתגבש קרם במרקם מוס. לאחר מכן מוסיפים את ממרח המילקה וממשיכים להקציף, עד שמתקבל קצף יציב.
8. ההרכבה: יוצרים בכל לחמנייה חתך לרוחב וממלאים בקרם. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

לחמניות שמרים רכות ואווריריות במלית ממרח מילקה עם אגוזי לוז

3 צפייה בגלריה
לחמניות שמרים במלית ממרח מילקה עם אגוזי לוז
לחמניות שמרים במלית ממרח מילקה עם אגוזי לוז
לחמניות שמרים במלית ממרח מילקה עם אגוזי לוז
(צילום וסטיילינג: חן שוקרון)
מרכיבים
לבצק
  • 1 ק״ג קמח לחם/חלות (או קמח לבן רגיל)
  • 1 כף (20 גרם) מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים
  • 2/3 (160 מ״ל) שמן צמחי (שמן חמניות/סויה)
  • 1 כף (20 גרם) דבש נוזלי
  • 2 כוסות (480 מ״ל) מים פושרים
למילוי
  • 1 צנצנת (350 גרם) ממרח מילקה עם אגוזי לוז
לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • סוכר גבישי (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן והדבש. מוסיפים כוס וחצי מים. את חצי כוס המים האחרונה מוסיפים בהדרגה, כף אחר כף, ורק עד לקבלת בצק רך מאוד. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 10 דקות לפחות ועד לקבלת בצק רך מאוד, כמעט דביק ומאוד גמיש.
2. יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה גדולה, משומנת מעט. מגלגלים את הבצק בקערה כדי שישומן היטב, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי עד שעתיים).
3. בזמן שהבצק תופח מעבירים את ממרח המילקה עם אגוזי הלוז לשק זילוף ומזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עיגולים של המלית בקוטר כ-4 ס״מ ובגובה 2 ס״מ (אפשר להניח גם תלוליות של המלית בעזרת שתי כפיות). מעבירים למקפיא.
4. כשהבצק מוכן מחלקים אותו לכ-20 חלקים במשקל 80 גרם. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים מכוסה במגבת.
5. מרדדים כל כדור לעיגול שטוח בקוטר 10 ס״מ ומניחים במרכז כל עיגול בצק עיגול של מילוי המילקה. סוגרים את הבצק על המילוי, צובטים היטב כדי שלא ייפתח ומכדררים לכדור עגול וחלק.
6. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-40-30 דקות.
7. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.
8. מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט סוכר גבישי. אופים 20-15 דקות, עד שהלחמניות שחומות ותפוחות מאוד. מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button