טארט פטל
טארט מרשים שיככב על שולחן האירוח. את הפטל אפשר להחליף בפירות אדומים קפואים מכל סוג. שימו לב שיש להשרות מראש את אגוזי הקשיו ולהקפיא מראש את קרם הקוקוס (6 שעות לפחות), כדי שיקציף כמו שצריך. מוציאים אותו לטמפרטורת החדר 10 דקות לפני ההקצפה.
המרכיבים
לקלתית
- 1/2 2 כוסות (300 גרם) אגוזי קשיו
- 6 יחידות (כ־150 גרם) תמרי מג'הול רכים, מגולענים
- 3/4 כוס (75 גרם) שיבולת שועל שלמה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- 2 כפות סירופ מייפל טהור
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
למלית
- 2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס 19%-17% שומן, שהוקפאו מראש
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 1 כוס פטל קפוא, מופשר וטחון למחית
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- לקישוט: פירות אדומים (תותים, פטל, אוכמניות), שבבי קוקוס, שבבי שוקולד
ההכנה
1. משרים את הקשיו: שמים את אגוזי הקשיו בקערה ויוצקים מים עד לכיסוי ועוד כ־3 ס"מ מעל לגובה האגוזים (הם מתנפחים). מניחים בצד למשך 6 שעות לפחות (ועד יממה).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
3. הקלתית: מסננים את אגוזי הקשיו היטב, מעבירים אותם לקערת מעבד המזון ומעבדים 3-2 דקות לקרם במרקם משחתי. מוסיפים את שאר מרכיבי הקלתית ומעבדים כדקה לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
4. אופים כ־15 דקות, עד שהתחתית מתגבשת ומתייצבת. מוציאים ומניחים לצינון.
5. המלית: יוצקים לקערת המערבל את קרם הקוקוס ומקציפים כדקה במהירות בינונית־גבוהה. מוסיפים את הסוכר, מחית הפטל והווניל ומקציפים כ־2 דקות לקרם יציב. יוצקים על הקלתית ומיישרים. מכסים ומאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות (ועד שבועיים).
6. מוציאים את הטארט מהמקפיא כ־10 דקות לפני ההגשה. מקשטים לפי הטעם בפירות אדומים ובשבבי קוקוס או שוקולד. מגישים.
- איך שומרים? מכוסה במקפיא, עד חודש.
- נשארו שאריות מהבצק של הקלתית? אפשר להכין ממנו עוגיות נפלאות: יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג־פונג, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, פוחסים מעט בעזרת האצבע ואופים ב־180 מעלות 18-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
ממתק שוקולד־פקאן ללא גלוטן וולא אפייה
תראו, רק תראו כמה שהוא חתיכי, הממתק הזה, ואף אחד לא יאמין כמה קל להכין אותו או כמה שהוא בריא: נטול גלוטן ומלא ברכיבים טבעיים.
המרכיבים
- 2 כוסות (200 גרם) אגוזי פקאן טבעיים
- 3 כפות (24 גרם) שקדים טחונים
- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
- 8 יחידות (כ־200 גרם) תמרי מג'הול, מגולענים
- 3 כפות סירופ מייפל טהור
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות שמן קנולה או אחר, לפי הטעם
- אפשרות לקישוט: כ־1/2 כוס (50 גרם) חצאי אגוזי פקאן טבעיים, מעט מלח גס
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את האגוזים, השקדים והקקאו ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את התמרים ואת המייפל ומעבדים כ־2 דקות נוספות, לעיסה דביקה.
2. מרפדים תבנית שמתאימה למקפיא בנייר אפייה. יוצקים לתבנית את העיסה, מיישרים ומהדקים. מאחסנים במקפיא להתייצבות במשך כשעה (ועד חודש).
3. הציפוי: שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מחלצים את העיסה הקפואה וחותכים לקוביות. לוקחים ממתק אחד וטובלים אותו בשלמותו בשוקולד. אם רוצים, מצמידים אליו אגוז פקאן. מכינים כך את כל הממתקים. מזלפים עם כפית את יתרת הציפוי על הממתקים. אם רוצים, זורים עליהם מעט מלח גס.
5. מרפדים כלי מתאים למקפיא בנייר אפייה ומניחים בו את הממתקים (אם מאחסנים בקופסה, מפרידים בין השכבות בעזרת נייר אפייה). מאחסנים במקפיא 20 דקות לפחות, עד שהשוקולד מתייצב. מגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים במקרר או עד חודשיים במקפיא. מוציאים לטמפרטורת החדר כ־10 דקות לפני ההגשה.
עוגיות סנדוויץ' שוקולד בראוניז
ילדים (וגם מבוגרים) ישתגעו על העוגיות האלה: הן טעימות בטירוף, עליזות למראה וממולאות בקרם משגע של טחינה וחמאת בוטנים.
המרכיבים
לעוגיות
- 1 בננה גדולה או 2 קטנות, בשלות ורכות
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים דק
- 1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל עבה
- 2 כפות אבקת קקאו
- 2 כפיות סירופ מייפל טהור
- קורט מלח
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
- 1 כף שמן קנולה
- לפיזור: 3-2 כפיות סוכריות צבעוניות
לקרם חמאת הבוטנים והטחינה
- 3 כפות ממרח חמאת בוטנים
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות טחינה גולמית
ההכנה
1. העוגיות: קולפים את הבננה (או הבננות), מניחים בקערה ומועכים במזלג. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגיות ומערבבים לבצק מעט דביק. מניחים בצד כ־10 דקות.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. מניחים, בעזרת 2 כפות, 16 תלוליות בצק על נייר האפייה. בידיים רטובות, מעצבים אותן כך שיהיו עגולות וזהות ככל האפשר.
4. אופים כ־15 דקות, עד שהעוגיות מתנפחות (העוגיות רכות מאוד וזה בסדר, הן יתקשו במהלך הצינון). מוציאים ומיד מפזרים על מחצית מהעוגיות את הסוכריות הצבעוניות, ודוחסים אותן בעדינות כדי שיידבקו. מניחים לצינון מלא (30 דקות לפחות).
5. הקרם: שמים את כל מרכיביו בקערית ומערבבים לקרם סמיך. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת.
6. הרכבת העוגיות: הופכים את העוגיות ללא הסוכריות כך שצדן השטוח יפנה מעלה, ומזלפים עליהן מהקרם. סוגרים כל עוגייה עם עוגייה מקושטת בסוכריות. מגישים.
- איך שומרים? מכוסה במקרר, עד שבוע.
לא חייבים סנדוויץ': אפשר לוותר על המלית ולאכול את העוגיות כפי שהן.
עוגת תפוחים וקינמון
בבסיסה זו עוגה בחושה פירותית, קלילה וטעימה בזכות עצמה. להגברת הרושם הוספנו לה קצפת קוקוס עם קוביות תפוחים מקורמלות. שימו לב שאת קרם הקוקוס יש להקפיא מראש לפחות 6 שעות. מוציאים אותו לטמפרטורת החדר 10 דקות לפני ההקצפה.
את קרם הקוקוס יש להקפיא מראש
המרכיבים
לתפוחים המקורמלים
- 6 תפוחים בינוניים מכל סוג שאוהבים, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 כף סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
לעוגה
- 2 בננות גדולות ורכות, קלופות ומעוכות
- 3/4 כוס (180 מ"ל) משקה "חלב" טבעוני, לפי הטעם (סויה, שקדים וכדומה)
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה או אחר, לפי הטעם
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפיות קינמון טחון
- 3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח
לקצפת הקוקוס
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס, שהוקפא מראש
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- אפשרות להגשה: 1 כף קוקוס טחון, 3-2 כפות סירופ מייפל
ההכנה
1. התפוחים המקורמלים: שמים במחבת את התפוחים, הסוכר והמים ומבשלים על להבה בינונית כ־10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהתפוחים מתרככים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל.
2. מעבירים מחצית מהכמות לקערת מעבד המזון (אפשר גם בבלנדר ידני) וטוחנים למחית. את המחצית השנייה שומרים בצד.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. העוגה: שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הבננות, המשקה הטבעוני ושני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים את מחית התפוחים, השמן ותמצית הווניל ומקציפים כ־2 דקות. מוסיפים את אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון ומחצית מכמות הקמח ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד שהוא נטמע ולא יותר. יוצקים את העיסה לתבנית.
5. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
6. קצפת הקוקוס: יוצקים לקערת המערבל את קרם הקוקוס ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. מוסיפים את הסוכר והווניל ומקציפים 4-3 דקות, לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת על העוגה ומקשטים בקוביות התפוחים ששמרנו בצד. אם רוצים, זורים את הקוקוס הטחון ויוצקים את סירופ המייפל. מגישים.
- איך שומרים? את העוגה המצופה - במקרר, עד שבוע.
טיפ: אם החלטתם לוותר על הקצפת ועל הקישוט, אתם יכולים לוותר על כל שלב קרמול התפוחים ולהשתמש ב־250 גרם רסק תפוחי עץ מוכן.
עיגולי מוס שוקולד וריבה ללא גלוטן וללא אפייה
הוכחה ניצחת לכך שממתקים טבעוניים יכולים להיות טעימים בצורה בלתי רגילה. שימו לב שאת אגוזי הקשיו יש להשרות מראש. אפשר להשתמש בריבה מכל סוג שאוהבים, ואם זה לא מספיק מושחת לטעמכם, אפשר להוסיף מעליה חמאת בוטנים ולפזר אגוזים או שבבי שוקולד.
המרכיבים
- 1/2 1 כוסות (180 גרם) אגוזי קשיו שלמים
- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
- 3 כפות סירופ מייפל טהור
- 1/4 כוס (60 מ"ל) משקה "חלב" טבעוני (שקדים, סויה או דגנים)
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל איכותית
- 3/4 כוס (230 גרם) ריבת פטל או דובדבנים
לציפוי
- 250 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן קנולה או אחר, לפי הטעם
- אפשרות לקישוט: עלי ורדים, פיסטוקים, שקדים, אגוזים
ההכנה
1. משרים את הקשיו: שמים את אגוזי הקשיו בקערה ויוצקים מים עד לכיסוי ועוד כ־3 ס"מ מעל לגובה האגוזים (הם מתנפחים). מניחים בצד למשך 6 שעות לפחות (ועד יממה).
2. מסננים את אגוזי הקשיו ומעבירים לקערת מעבד המזון. מוסיפים את אבקת הקקאו ואת המייפל וטוחנים כ־2 דקות למחית אחידה. מוסיפים את המשקה הטבעוני ואת תמצית הווניל ומעבדים עוד כדקה, לעיסה חלקה.
3. מרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר. מחלקים את העיסה בין השקעים כך שתמלא כ־1/2 מגובהם ומיישרים. יוצקים 2 כפות ריבה בכל אחד מהשקעים. מעבירים למקפיא ל־3 שעות לפחות, להתייצבות.
4. הציפוי: שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים.
5. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. מוציאים את עיגולי המוס מהמקפיא, מחלצים מעטרות הנייר, טובלים כל אחד מהעיגולים בשוקולד בשלמותו ומניחים על נייר האפייה (היות שהם קפואים, השוקולד יתגבש מהר מאוד). מזלפים בעזרת כפית את יתרת הציפוי על עיגולי המוס. אם רוצים, מקשטים בעלי ורדים או באגוזים מסוגים שונים. מגישים.
- איך שומרים? במקפיא, עד חודש. מוציאים לטמפרטורת החדר 5 דקות לפני ההגשה.
השיטה למתקדמים: מלית עם אבקת אגר־אגר
אבקת האגר־אגר מסמיכה ומייצבת את המלית, כך שאין צורך להקפיא מראש את קרם הקוקוס או לשמור את הטארט המוכן בהקפאה. שמים בסיר את קרם הקוקוס ומחית הפטל ומערבבים על להבה בינונית כ־2 דקות. מוסיפים את הסוכר ו־1/2 1 כפות אבקת אגר־אגר, ומערבבים עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 8-6 דקות, עד שהקרם מתחיל להסמיך. מוסיפים את הווניל ומערבבים. יוצקים את הקרם לקלתית ומיישרים. מניחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ואז מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות. מקשטים ומגישים.