המרכיבים (כ־20 יחידות בתבנית שקעים)
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 2 כפיות קינמון טחון
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 20 גרם שמרים טריים
- 1 כוס חלב פושר
- 2 ביצים גדולות + 1 חלמון גדול
- 1 כף ברנדי או משקה רום לבן
- 75 גרם חמאה, רכה וחתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
לזרייה בתבנית
- 25 גרם חמאה, מומסת
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת קינמון
ההכנה
1. מנפים את הקמח לקערת מערבל עם וו לישה. מוסיפים את הקינמון והסוכר ומערבבים.
2. מפוררים את השמרים לתוך החלב הפושר ומערבבים להמסה. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים אליה את החלב והשמרים. מערבלים לאט כדקה.
3. בינתיים שמים בקערית את הביצים, החלמון והברנדי וטורפים קלות. מוסיפים לקערת המערבל ולשים עוד כ־6 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, רק לאחר שהקובייה הקודמת נטמעת בבצק. לשים עוד כ־2 דקות, מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, לקבלת בצק רך ודביק.
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו ואף יותר.
5. ביד משומנת "מפילים" את הבצק בנעיצת אגרוף. אוספים אותו מחדש לכדור, מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר 40 דקות.
6. התבנית: משמנים את שקעי התבנית בחמאה המומסת, ומשאירים מעט ממנה בצד. מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים כחצי כפית מהתערובת בכל שקע. מנערים לפיזור.
7. כשהבצק מוכן, משמנים קלות את הידיים ומחלקים אותו בין השקעים, כך שימלא כ־2/3 מגובהם. מכסים בניילון באופן רופף ומתפיחים כחצי שעה.
8. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. מברישים את הבצק בשאריות החמאה המומסת ומפזרים עוד מתערובת הסוכר־קינמון.
9. אופים כ־15 דקות, עד שהמאפים עשויים וזהובים. מוציאים. מגישים חמים.
- משך ההכנה: כ־25 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
- דרגת קושי: בינונית
- איך שומרים? עד חודשיים, במקפיא. מפשירים כ־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות ושמונחת בו תבנית מים רותחים