כרובית מתובלת באפייה ארוכה
סבלנות ואורך רוח זה שם המשחק עם הכרובית הזו. ככל שתאפו את הכרובית זמן רב יותר – כך היא תצא טעימה ונימוחה יותר.
המרכיבים (5-4 מנות):
- 1 כרובית גדולה
- 5 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 1 כף אבקת מרק בצל או שבבי בצל יבש
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- להגשה: חופן עלעלי תימין
ההכנה:
- מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). פורסים על תבנית יריעה גדולה של רדיד אלומיניום.
- שוטפים היטב את הכרובית, בשלמותה, ומנגבים היטב. מניחים את הכרובית על רדיד האלומיניום.
- יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ־8 דקות, עד שהוא מזהיב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מניחים לצינון קל. מורחים את התערובת על הכרובית מכל צדדיה.
- מניחים על הכרובית נייר אפייה (כדי לצמצם מגע עם רדיד האלומיניום), סוגרים את הרדיד על נייר האפייה, כך שהכרובית תהיה מכוסה היטב מכל צדדיה. מהדקים היטב.
- אופים 40 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל־150 מעלות, ואופים עוד שעה וחצי עד שעתיים. מוציאים, מסירים את העטיפות ומגישים.
- איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים. מחממים במיקרוגל או אוכלים קר.
סלט כרובית וירוקים
הבסיס לסלט הזה הוא כרובית טרייה, אז בחרו באחת יפה ומוצקה. שילוב הכרובית עם הפירות, האגוזים ועשבי התיבול מניב קראנצ'יות ושפע של טעמים.
המרכיבים (6 מנות):
- 1/2 כרובית גדולה, שטופה היטב
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 1/4 כוס גבעולי סלרי קצוצים
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1 כוס גרעיני רימון
- 1/2 פומלה, קלופה ומפולטת
- 1/2 כוס (40 גרם) בוטנים קלויים
- 1/4 כוס (30 גרם) שקדים קלויים קצוצים
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כף דבש
- 1/2 כף חרדל חלק
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה:
- מחלקים את הכרובית לפרחים ופורסים אותם לפרוסות דקיקות. שמים בקערת הגשה גדולה, מוסיפים את עשבי התיבול, גרעיני הרימון והפומלה ומערבבים.
- הרוטב: שמים בצנצנת את כל מרכיביו ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מניחים כ־15 דקות בטמפרטורת החדר.
- מפזרים על הסלט את הבוטנים והשקדים הקלויים. מגישים.
- איך שומרים? במקרר, עד יממה.
- טיפ: את הפומלה ניתן להחליף בפירות הדר אחרים: תפוזים, אשכוליות ואשכולית אדומה
כרובית בסגנון הודי, בקארי וחלב קוקוס
תבשיל מעודן בטעמים אוריינטליים, שמומלץ להגיש לצד אורז.
המרכיבים (6 מנות):
- 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
- 2 כפות שמן
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת קארי
- אפשרות: 1 כפית זרעי כמון
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
- 1 פחית (400 מ"ל) נוזל קוקוס
- 1 פלפל אדום חריף, חתוך לטבעות דקות
- 1 כוס עלי כוסברה, קצוצים
- מלח לפי הטעם
ההכנה:
- שמים את פרחי הכרובית בסיר ויוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ־8 דקות, עד שהיא רכה למחצה. מסננים ומניחים בצד.
- יוצקים את השמן למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ואת כל התבלינים, מערבבים ומטגנים כחצי דקה, עד שניחוחם עולה. מוסיפים את המים ואת נוזל הקוקוס ומערבבים.
- מוסיפים את הכרובית, הפלפל החריף, הכוסברה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה בינונית כ־10 דקות, עד שהתבשיל מסמיך מעט. מגישים, מומלץ על אורז.
- איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים. מחממים במיקרוגל.
המבורגר כרובית
המבורגר נטול נקיפות מצפון! צמחוני, אפוי וטעים להפליא.
המרכיבים (5 מנות):
- 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים או קמח שקדים
- 5 כפות (50 גרם) קמח לבן
- להגשה: לחמניות, מיונז, עלי חסה, פרוסות עגבנייה, פרוסות מלפפונים חמוצים, לימון
ההכנה:
- מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- שמים את פרחי הכרובית בתבנית. יוצקים עליהם 5 כפות משמן הזית ומתבלים בכ־1/2 כפית מלח.
- אופים כ־35 דקות, עד שהכרובית מתרככת. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות.
- מעבירים את הכרובית לקערת מעבד המזון ומרסקים לפירורים דקים (או שמועכים ידנית לפירה). מוסיפים את יתרת שמן הזית, הביצה, השקדים הטחונים (או קמח השקדים), הקמח הלבן, מלח ופלפל ומעבדים (או מערבבים) לעיסה. מאחסנים במקרר כ־30 דקות.
- מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שוב את תבנית התנור בנייר אפייה, ומשמנים אותו.
- מוציאים את העיסה מהמקרר, מחלקים ל־5 חלקים ומעצבים לקציצות עגולות ושטוחות (ניתן להיעזר ברינג).
- אופים כ־30 דקות, עד שההמבורגרים מזהיבים. מוציאים ומניחים בלחמנייה עם מיונז וירקות. מגישים, לצד לימון טרי.
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל.
קרוקט כרובית
נשנוש כיפי, שיכול לשמש גם כארוחת צהריים או ערב, שמומלץ לאכול כשהוא חם וטרי. לעיבוי ולהסמכה של פירה הכרובית אחראים שבבי תפוחי האדמה, שניתן להשיג בשוק או בחנויות התבלינים. אין שבבי תפוחי אדמה? גם קמח יעשה את העבודה.
המרכיבים (8-6 מנות):
- 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
- 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 2 כפות (20 גרם) קמח
- 4 כפות שבבי תפוחי אדמה (או עוד 4 כפות קמח)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
- מלח, פלפל שחור גרוס
לציפוי:
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 2 ביצים, טרופות
- 1 כוס (120 גרם) פירורי לחם
- 1/4 כוס (25 גרם) שומשום
לטיגון:
- 1 ליטר שמן קנולה
- ההכנה: שמים את הכרובית בסיר ויוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ־30 דקות, לריכוך. מסננים ומניחים לצינון קל.
- במקביל, שמים את תפוחי האדמה בסיר נפרד ויוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ־30 דקות, לריכוך. מסננים ומניחים לצינון קל.
- שמים את הכרובית ואת תפוחי האדמה בקערה ומועכים לפירה. מוסיפים את הקמח, שבבי תפוחי האדמה, הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של שזיף. מניחים על מגש ומאחסנים במקרר כשעה (ועד יממה).
- הציפוי: שמים בצלחת גדולה את הקמח, בצלחת נפרדת טורפים את הביצים. שמים בצלחת שלישית את פירורי הלחם והשומשום ומערבבים. מוציאים את כדורי הכרובית מהמקרר. טובלים כל כדור בקמח ולאחר מכן בביצה, ומגלגלים בתערובת פירורי הלחם לציפוי מלא.
- יוצקים את השמן לסיר ומחממים על להבה גבוהה (יודעים שהוא חם מספיק כשמכניסים לתוכו קיסם ונוצרות סביבו בועות). ממלאים את הסיר בקרוקטים ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. מגישים חם.
- איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים. מחממים בתנור בחום גבוה.