המרכיבים (30-25 עוגיות)
- 1 חבילה (100 גרם) אבקת סוכר
- 80 גרם חמאה, מומסת
- 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך (או אחרים, לפי הטעם), טחונים
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- קליפה מגוררת מ־1 לימון או תפוז
- 1 חלבון מביצה L
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 50 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 3 כפות שמן קנולה
ההכנה
1. שמים בקערה את כל מרכיבי העוגיות ומערבבים לעיסה אחידה. לשים מעט בעזרת הידיים, עד שמתקבל בצק רך. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (ועד יממה. אם צריך, מחממים את הבצק מעט בידיים לפני המשך העבודה).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
3. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומשטחים אותו מעט. פורשים על הבצק נייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק כך, בין שני הניירות, לעלה בעובי כ־1 ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון וקורצים בבצק עיגולים בקוטר כ־5 ס"מ. מניחים בתבניות, במרווחים קלים. את יתרת הבצק אוספים, מרדדים באותו אופן וקורצים מחדש.
4. אופים 15-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות (הן עדיין רכות וזה בסדר, הן יתקשו בצינון). מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד המריר ו־2 כפות משמן הקנולה וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, עד שאפשר לערבב לקרם חלק. טובלים את העוגיות בקרם השוקולד עד מחציתן, ומניחים בחזרה בתבנית לכ־10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה (בקיץ מומלץ לאחסן במקרר).
6. שמים בכלי נפרד את השוקולד הלבן ואת יתרת שמן הקנולה וממיסים בהדרגה באותו אופן, עד שאפשר לערבב לקרם חלק. טובלים את הצד המצופה של העוגיות בקרם הלבן, בערך עד מחצית גובה ציפוי השוקולד המריר. מניחים לכ־10 דקות להתייצבות (מומלץ במקרר). מגישים.
- זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום במקרר