המרכיבים
(6-5 יחידות)
- 300 גרם טופו מוצק
- שמן לטיגון
למשרה
- 4 כפות רוטב ברביקיו או טריאקי
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן צמחי, למשל קנולה
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
.1 פורסים את הטופו ל־6-5 פרוסות בעובי 1 1/2-1ס"מ ומניחים על מגבת. מכסים במגבת נוספת ומניחים עליהן מחבת כבדה או קופסאות שימורים למשך דקות אחדות, כדי להיפטר מעודפי נוזלים.
.2 המשרה: מערבבים את כל מרכיביה. יוצקים לתבנית שטוחה ומניחים בתוכה את פרוסות הטופו, כך שיצופו בנוזל. משהים חצי שעה לפחות (ועד יום במקרר).
.3 מחממים מחבת פסים עם מעט שמן ומטגנים את פרוסות הטופו 4-3דקות מכל צד, עד הזהבה.
.4 מגישים בלחמנייה עם תוספות לפי הטעם.