שף
שף
עוגת שזיפים שיכורים

עוגת שזיפים שיכורים

בחושה פשוטה להכנה עם טעם עמוק ומיוחד וריח משגע, שמתקבלים הודות להשריית השזיפים בליקר לפני האפייה

פורסם:
טיפ: ניתן להשתמש בכל ליקר שאוהבים, וגם ברום או בוויסקי. את השזיפים אפשר להחליף באפרסקים או באגסים
המרכיבים
תבנית קפיץ בקוטר 22-24 ס"מ
  • 8-6 שזיפים בינוניים, רכים (אבל לא יותר מדי)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) ליקר דובדבנים או משקה אלכוהולי אחר (ראו בטיפ)
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 ביצים בגודל L
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
ההכנה
1. חוצים את השזיפים, מגלענים ומניחים בקערה, כשהצד החתוך פונה מטה. יוצקים עליהם את הליקר (או תחליפיו) ומטים מעט את הקערה כך שיתפזר היטב בין השזיפים. מניחים לחצי שעה לפחות (ומומלץ ליממה, במקרר - הטעם יהיה מורגש יותר). מסננים ושומרים את הליקר בצד.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים ומקמחים את התבנית.
3. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר ומערבלים במהירות בינונית 3-2 דקות, לקרם חלק. מוסיפים את הביצים ומערבלים במהירות בינונית־גבוהה לקרם אוורירי. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח ומערבלים לאיחוד. מוסיפים 5-4 כפות מהליקר שבו הושרו השזיפים, ומערבלים רק עד שהוא נטמע בעיסה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. מסדרים עליה את השזיפים.
4. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם הננעץ במרכזה (בעיסה, לא בפירות) יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.

זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל השריה ואפייה
דרגת קושי: קל־בינוני
איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button