בואו נגלה לכם סוד: סדרת "גד ומיד". מדובר בפטנט שאחרי שתנסו אותו, לא תוכלו לחזור לאחור. הסדרה נחלקת לשני סוגי מוצרים - המלוחים והמתוקים. בסדרת "גד ומיד" המלוחים, תמצאו רטבים כמו קאצ'ו אה פפה - רוטב איטלקי מושלם לפסטה, המורכב מפקורינו ופלפל שחור; רוטב ביאנקה לפיצה - רוטב לבן עשוי מריקוטה ושמנת, רק למרוח על בצק הפיצה; מק אנד צ'יז - רוטב צ'דר המפורסם במטבח האמריקאי, רק לערבב עם פסטה במחבת. הרטבים הם בסיס למגוון מנות חג טעימות, ייחודיות ועכשוויות, שפונות לכולם. בסדרת "גד ומיד" המתוקים תמצאו את מוס מסקרפונה שוקולד - רק להקציף ולהגיש; קרם פטיסייר וקרם מסקרפונה, להכנת קינוחים מהירים וטעימים. קיצור דרך מבריק? בהחלט כן. התפשרות על התוצאה? בשום פנים ואופן לא! המוצרים בסדרה פותחו מחומרי גלם מעולים ומרגישים "הום מייד" לגמרי. אל תגידו של אמרנו: מהרו, שכן מדובר במהדורה מוגבלת.
אף אחד לא צריך לדעת מי באמת בישל פה... גד ומיד, פתאום קל להכין את זה.
מאק אנד צ׳יז של עדי מרום
הקלאסיקה האמריקנית האהובה והמוכרת מקבלת גרסה איכותית ונפלאה.
חומרים ל-4 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה
- מלח
- 2 גביעי מאק אנד צ׳יז
להגשה:
- 1 גרנה פדנו מגוררת
אופן ההכנה:
1. בסיר עם מי מלח רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה.
2. בדקות הבישול האחרונות של הפסטה מחממים את המאק אנד צ׳יז במחבת עם מצקת ממי הבישול של הפסטה ומערבבים עד שהרוטב אחיד וחם.
3. בתזמון מושלם מסננים את הפסטה המבושלת ומעבירים אותה מיד לרוטב. מבשלים דקה יחד לאיחוד וספיגת הטעמים.
זה הכל! מגישים עם גרנה פדנו מגוררת מעל. תהנו!
קאצ'יו אה פפה של אליטה אופק
פסטה ברוטב גבינה ופלפל שחור. כמו בכל מנת פסטה, הכי חשוב שהרוטב יחכה לפסטה, והיא תעבור מהסיר ישירות לרוטב.
חומרים ל-4 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) ספגטי
- מלח
- 2 גביעי קאצ'יו אה פפה
להגשה:
- 1 גרנה פדנה מגוררת
אופן ההכנה:
1. בסיר עם מי מלח רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה.
2. בדקות הבישול האחרונות של הפסטה מחממים את הקאצ'יו אה פפה במחבת עם מצקת ממי הבישול של הפסטה ומערבבים עד שהרוטב אחיד וחם.
3. בתזמון מושלם מסננים את הפסטה המבושלת ומעבירים אותה מיד לרוטב. מבשלים דקה יחד לאיחוד וספיגת הטעמים.
זה הכל! מגישים עם גרנה פדנו מגוררת מעל. תהנו!
מילפיי פטיסייר של אליטה אופק
את עלעלי המילפיי הפריכים מכינים בטוסטר, את הקרם מקציפים במטרפה ועל הכל מפזרים אבקת סוכר.
חומרים ל-3 מנות זוגיות (6 אורחים):
- 350 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
- 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר לפיזור
- 2 גביעי קרם פטיסייר
להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. פורשים את הבצק על משטח עבודה וקורצים ממנו 9 עיגולים בקוטר 6 ס”מ כל אחד. מעבירים למקפיא ל-30 שניות לפחות.
2. מחממים טוסטר לחום גבוה. מניחים על החלק התחתון שלו נייר אפייה, מסדרים עליו עיגולי בצק בשכבה אחת (עם מרווחים) ומפדרים באבקת סוכר. מניחים מעל עוד נייר אפייה וקולים 6 דקות עד שעיגולי הבצק מזהיבים יפה והבצק נאפה. באותו אופן ממשיכים עם שאר העיגולים. ניתן לשמור את העלים הפריכים עד 5 ימים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
3. מרוקנים 2 גביעי פטיסייר לקערה ובעזרת מטרפה פותחים את המרקם של הקרם במשך דקה-דקה וחצי עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
4. מרכיבים את המילפיי, סמוך להגשה: מניחים עיגול בצק אפוי על משטח עבודה, מורחים שכבת קרם לגובה 1 ס"מ ומכסים בעיגול נוסף. חוזרים על הפעולה לשכבה נוספת. מפזרים אבקת סוכר על שכבת הבצק העליונה ומגישים.