זה אחד הסלטים היותר נפלאים שיש: הבסיס שלו הוא הירק הכי טעים ופציח בחורף - החסה, ואפשר לעשות בו שינויים ולהוסיף לו תוספות. וחוץ מזה, הרוטב שלו תמיד מחכה לי במקרר, ומשתלב עם כל סלט אחר שאבחר לו, כי הוא פשוט טעים, מדויק ונהדר.
כמה טיפים ורעיונות טובים:
- את הסלט אפשר להכין עם כל סוג חסה שאוהבים.
- את התותים אפשר להחליף בכל פרי חורף אחר. למשל, פלחי פומלה או קלמנטינה, פרוסות אפרסמון או קיווי וגם אוכמניות חצויות.
- את הפקאן אפשר להחליף בכל אגוז אחר, בשקדים או בגרעינים.
- את הרוטב אפשר להכין עם נענע במקום בזיליקום, ואפשר גם לוותר על השימוש בהם.
המרכיבים
- 2 לבבות חסה
- 8 תותים, פרוסים דק
- 1/3 כוס פקאנים
לרוטב התפוז-בזיליקום
- 4-5 עלי בזיליקום טריים וקצוצים
- 4 כפות שמן זית
- קליפה מגוררת מ־1/2 תפוז
- מיץ מ־1/2 תפוז
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 כפיות סירופ מייפל
- אם אוהבים: מעט שום או פלפל
- להגשה: גבינת פרמזן
ההכנה
1. את לבבות החסה נחתוך גס ונסדר בקערת הסלט.
2. נוסיף עליהם את התותים החתוכים והפקאנים.
3. בקערית נפרדת נערבב את כל מרכיבי הרוטב (ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור אותו עד 5 ימים במקרר).
4. בסמוך להגשה נזליף את הרוטב על הסלט. נקלף בקולפן, מעל הסלט, פרוסות של גבינת פרמזן ונגיש אל מרכז השולחן.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"