שף
שף
עוגת סולת עם תאנים

סולת, שוקולד ודבש או גלידה: 3 עוגות מהירות לראש השנה

נכון שעוגת דבש היא חלק בלתי נפרד מארוחת החג, אבל מה שלא תפתיעו עם עוגה קצת שונה? הנה שלוש הצעות פשוטות להכנה לקינוחים עם סימני החג

מערכת שף
פורסם:

עוגת סולת

מתכון של עמית דונסקוי. עוגה פשוטה ומדהימה, שמערבבים בקערה אחת. היא ממכרת במיוחד עם קפה מר לצידה, והכי כיף? אשר להכין אותה גם יומיים לפני ארוחת החג, לשמור במקרר, והיא תהיה נפלאה באותה המידה. רק שימו לב ללוחות הזמנים: את הסירופ מתחילים להכין ברגע שהעוגה נכנסת לתנור.
המרכיבים
(תבנית בגודל 30X20 ס"מ)
לעוגה
  • שמן זית לשימון התבנית
  • 4 כוסות (800 גרם) סולת
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 200 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 5 כפות (50 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 ביצה + 1 חלמון בגודל L
  • 1 כוס + 2 כפות (260 מ"ל) יוגורט יווני 10% שומן לפחות
  • כ־25 פיסטוקים חצויים או שקדים או אגוזים
לסירופ
  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • אפשרות להגשה: דבש, פירות טריים
ההכנה
1. העוגה: מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית במעט שמן זית.
2. שמים בקערה גדולה את הסולת והקוקוס. יוצקים עליהם את החמאה המומסת ומערבבים בעדינות, למרקם אחיד. מוסיפים את הסוכר, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הביצה, החלמון והיוגורט ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. בעזרת סכין חדה, מסמנים בעיסה מעוינים או ריבועים, ומניחים במרכז כל אחד מהם פיסטוק (או שקד או אגוז).
3. אופים כ־30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
4. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־15 דקות על להבה בינונית. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל.
5. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה מיד מעט מהסירופ. ממתינים עד שהוא נספג, עוברים עם סכין על קווי החיתוך שסימנו (על מנת שייספג היטב), ויוצקים עוד קצת. ממשיכים לצקת בהדרגה מהסירופ עד שכולו נספג בעוגה. מניחים לצינון מלא.
6. אם רוצים, יוצקים מעט דבש ומעטרים בפירות טריים. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר.
  • איך מכינים מראש? עד 3 ימים לפני ההגשה. שומרים במקרר.

עוגת שוקולד, דבש ושמן זית

מתכון של איילת הירשמן. עוגה בחושה, פשוטה להכנה אך עמוקה ועשירה, בזכות שילוב הטעמים הלא שגרתי.
3 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד, דבש וושמן זית
עוגת שוקולד, דבש וושמן זית
עוגת שוקולד, דבש וושמן זית
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(תבנית בגודל 25X25 ס"מ או בקוטר 26 ס"מ)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן, חלבית או צמחית, או קרם קוקוס 24% שומן ומעלה
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זית
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • 1/3 כוס + 1/2 1 כפות (150 גרם) דבש
  • 5 ביצים בגודל M
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח
לציפוי
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים את השמנת ואת השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק.
3. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את שמן הזית, הסוכר והדבש ומערבלים במהירות בינונית 3-2 דקות לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד שהן נטמעות בקרם. עוצרים. מוסיפים כ־1/3 מהקמח וכ־1/3 מקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם יתרת הקמח והקרם, ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
4. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון.
5. הציפוי: שמים בקערת המערבל (או בקערה רגילה ומערבבים במזלג) את כל מרכיביו ומערבלים לאט למרקם אחיד בסמיכות שנוחה לטפטוף.
6. מורחים על העוגה את הציפוי, או מזלפים אותו בעזרת כף. מגישים.
איך מכינים מראש? את העוגה ללא הציפוי – עד יומיים מראש. מאחסנים במקרר. מצפים כשעתיים לפני ההגשה.

עוגת גלידה פטנט עם קראמבל ותפוחים

מתכון של טליה הדר. פתרון קליל ומנצח: משתמשים בגלידת וניל מוכנה (חלבית או פרווה, לבחירתכם) ומעשירים אותה בתפוחים מבושלים בתבלינים ובפירורי קראמבל פריכים. יתרון נוסף: את הכל אפשר להכין מראש.
3 צפייה בגלריה
עוגת גלידה פטנט עם תפוחים מתובלים וקראמבל
עוגת גלידה פטנט עם תפוחים מתובלים וקראמבל
עוגת גלידה פטנט עם תפוחים מתובלים וקראמבל
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים:
(12-10 מנות בתבנית אינגליש קייק)
  • 1 חבילה (כ־1.30 ליטרים) גלידת וניל
לתפוחים המתובלים
  • 3 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
  • 5 כפות (75 מ"ל) מיץ לימון
  • 6 כפות סוכר דמררה או דבש
  • 1-1/2 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1/4 כוס מים
  • קורט מלח
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • אפשרות: 1/4 כפית הל טחון, 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
לפירורי הקראמבל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי או 75 גרם חמאה מומסת (לגרסה חלבית)
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 1/4 כפית מלח
  • אפשרות: 1/2 כפית קינמון טחון, 1/4 כפית הל טחון
  • אפשרות לעיטור: גרגירי רימון
ההכנה
1. מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומניחים לריכוך קל (כ־5 דקות).
2. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך ששוליו יחרגו ממנה. מעבירים את הגלידה לתבנית דוחסים ומיישרים אותה בהתאם. מכסים ומאחסנים במקפיא 4 שעות לפחות.
3. התפוחים: קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים אותם לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים כף ממיץ הלימון, 2 כפות מהסוכר (או הדבש) ואת כל הג'ינג'ר. מערבבים ומניחים בצד.
4. שמים בסיר קטן את המים, יתרת מיץ הלימון, יתרת הסוכר (או הדבש), המלח, מקל הקינמון, הקינמון הטחון, ואם רוצים - גם את ההל ו/או המוסקט. מביאים לרתיחה. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ־10 דקות על להבה גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים קלות (אפשר לבשל עוד לריכוך מלא, לפי הטעם). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
5. הקראמבל: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6. שמים בקערה את כל מרכיבי הקראמבל ומערבבים־מעבדים בידיים, עד לקבלת פירורי בצק. מפזרים בתבנית ומשטחים לשכבה הדוקה בעובי כ־2 ס"מ (היא תכסה כמחצית משטח התבנית).
7. אופים 20-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
8. שוברים־מפוררים את הבצק לפירורים גסים. מאחסנים בכלי סגור עד לשימוש.
9. הרכבת המנה: מוציאים את הגלידה, פותחים את הכיסוי, מניחים על התבנית צלחת הגשה הפוכה, והופכים. מסירים את התבנית והניילון. מניחים על הגלידה את התפוחים ומזלפים מעט מהסירופ שלהם. מפזרים את פירורי הקראמבל, ואם רוצים, מוסיפים גרגירי רימון. מגישים מיד.
  • איך מכינים מראש? את הגלידה - עד שבוע מראש, מאחסנים במקפיא. את התפוחים - עד 3 ימים מראש, מאחסנים במקרר. את הקראמבל - עד 5 ימים מראש, שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. מרכיבים את המנה לפני ההגשה.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button