שף
שף
עוגת דבש

לא מוותרים על הקלאסיקה: עוגת דבש עסיסית לחג

עוגה מנצחת לראש השנה,  עשירה בתבלינים, וטעימה יותר יום אחרי האפייה

פורסם:
המרכיבים
(תבנית 30X10 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ)
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 3/4 כוס (150 מ"ל) מים רותחים, מצוננים קצת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כפית ציפורן טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום, רצוי דמררה
  • 50 גרם חמאה מומסת או 50 מ"ל שמן
  • 1/4 1 כוסות (400 גרם) דבש נוזלי

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מערבבים את הקפה והמים ומניחים בצד לצינון קל.
3. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן הטחון, הג'ינג'ר והמלח, ומערבבים.
4. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים למקצפת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החמאה או השמן ומוסיפים גם את הקפה, את הדבש ואת תערובת הקמח. מערבלים קצרות, רק עד לקבלת עיסה אחידה.
5. יוצקים לתבנית. אופים כ־40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא לח עם מעט פירורים עליו (לפעמים נוצר בעוגה בקע, זה בסדר). מוציאים מהתבנית ומניחים לצינון. מגישים.
  • משך ההכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button