פתיתים וכדורי בשר שמתבשלים בסיר אחד עם רוטב אדום הם מנה פשוטה וטעימה שאפשר להכין בקלות כארוחה משפחתית. כן, כל המתכון בסיר אחד - ואין מבסוטית ממני כשאני לא צריכה לשטוף הרבה כלים.
טיפים:
- אפשר להכין את הקציצות מחזה עוף טחון במקום בשר. מכינים באותה דרך, אבל מוסיפים גם כוס פירורי לחם.
- לפתיתים אחד־אחד, אפשר לבשל את הפתיתים בנפרד, לסנן ולהוסיף לסיר ל־10 הדקות האחרונות של הבישול.
- את המנה המוכנה אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר.
המרכיבים (כ־5 מנות)
- 1 קילו בשר טחון
- 1 בצל מגורר
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- שמן
- 1 בצל קצוץ
- 500 גרם פתיתים (לא משנה הסוג)
לרוטב
- 240 גרם רסק עגבניות
- 1/2 1 כוסות מים חמימים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפות גדושות סילאן
ההכנה
1. בקערה בינונית מערבבים את הבשר עם הבצל המגורר, הפלפל והמלח וכף שמן. יוצרים כדורים ומניחים בצד.
2. הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיביו. מניחים בצד.
3. בסיר סוטאז' רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה קלה. מוסיפים את כדורי הבשר ומטגנים מכל הכיוונים.
4. מוסיפים את הפתיתים לסיר ומסדרים כך שיהיו בשכבה אחידה.
5. מוסיפים את הרוטב לסיר ומערבבים.
6. סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים 10 דקות. פותחים ומוודאים שהפתיתים לא נדבקו ושלא חסרים נוזלים. אם כן, מוסיפים עוד רבע כוס מים. סוגרים ומבשלים עוד 10 דקות.
- לירון ספיר היא בלוגרית אוכל ויוצרת מתכונים קלים. אינסטגרם: liron_sapir_food, טיקטוק: liron_sapir_food
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"