שף
שף
סלט אסייתי לקיץ

סלט אסייתי עם רוטב טעים בהגזמה

שקמה יעקבי מנבחרת הבלוגריות של שף עם מתכון שהוא בול מה שצריך עכשיו: אטריות וירקות ותוספות טעימות, עטופים ברוטב סמיך, מרענן ועשיר. תכירו, החבר החדש שלכם לקיץ

פורסם:
סלט אטריות אסייתי עם רוטב שעושה את כל ההבדל! חם ושיא הקיץ, ואי־אפשר בכלל לחשוב על אוכל מבושל. אז זו בדיוק העונה לסלטים מרעננים, קלילים ומשביעים. הפעם גולת הכותרת של הסלט היא הרוטב. הוא מרענן, סמיך, עשיר וטעים בהגזמה. המלצה שלי: להכין כמות כפולה ולשמור במקפיא לפעם הבאה.
טיפים:
  • את הרוטב אפשר לשמור במקרר עד 3-4 ימים (ואפשר גם להקפיא).
  • לטעם בוטני יותר, אפשר להחליף ברוטב את גבינת השמנת הטבעונית בחמאת בוטנים.
  • אפשר להוסיף לסלט צ'ילי טרי או יבש.
  • למנת חלבון, אפשר להוסיף לסלט קוביות טופו צרוב.

המרכיבים (2-3 מנות)
לרוטב (צנצנת 150 מ"ל)
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס קרם קוקוס או חלב סויה
  • 2 כפות גדושות גבינת שמנת טבעונית או מיונז טבעוני
לסלט
  • כ־100 גרם אטריות אורז או שעועית
  • 1/4 כרוב סגול
  • 1 פלפל אדום
  • 1 גזר גדול, קלוף
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • חופן נענע
  • חופן גדוש בוטנים קלויים
ההכנה
1. הרוטב: להניח את כל מרכיביו בבלנדר שייק ולעבד למרקם אחיד וחלק. להעביר לצנצנת ולהניח במקרר עד לשימוש.
2. הסלט: לבשל את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה ולקרר אותן.
3. לפרוס את הכרוב ואת הפלפל לרצועות, לחתוך את הגזר למקלות ולקצוץ את הבצל הירוק והנענע. להעביר הכול לקערה ולהוסיף גם את הבוטנים ואת האטריות. לערבב.
4. לצקת על הסלט מהרוטב בנדיבות, לערבב ולהגיש קר.

  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button