שף
שף
עוגת שוקולד עם קרם וסוכריות

עוגת יום הולדת מושלמת בלי מיקסר

לא משנה כמה עוגות נפגוש בחיים, תמיד נתרגש מעוגת שוקולד עם קרם וסוכריות. ליאור משיח מנבחרת המשפיעניות של שף נותנת את המתכון לעוגת החגיגות הקבועה שלה, ויש לה סיבות טובות להכין אותה דווקא עכשיו 

עודכן:
זה קיץ מרגש עבורי: מלאו לי בו 37 שנים, אני בגיל שבו אמא שלי, גם היא ילידת קיץ, הייתה כשילדה אותי, ובתזמון נפלא, לפני כשבועיים הפכתי בעצמי לאמא לבת.
תמיד אהבתי לחגוג ימי הולדת, והשנה - למרות ואולי דווקא בגלל המצב - על אחת כמה וכמה. לכן, אני רוצה להקדיש את המדור הזה לאמהות שחוגגות ימי הולדת ובמיוחד לשלושת הדורות במשפחה שלי.
בחרתי לשתף במתכון של ה־עוגה, זאת שלא משנה כמה עוגות נפגוש בחיים, תמיד תהיה הכי מרגשת ומשמחת: עוגת שוקולד בלי מיקסר, עם קרם וסוכריות. אני מקווה שהעוגה שמלווה אותי כבר שנים תהפוך להיות עוגת השמחות גם אצלכם.
מזל טוב לילידי הקיץ ולכל מי שמוצאים סיבה לחגוג.

המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 22-24 ס"מ)
  • 250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקת קפה נמס
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים רותחים
  • 3/4 כוס (90 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו
  • 3/4 1 כוסות (350 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס (120 גרם) רוויון או יוגורט
לציפוי
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם חמאה רכה
  • מלא סוכריות צבעוניות
ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. בסיר קטן מחממים על אש נמוכה את החמאה הרכה, השוקולד המריר, הקפה והמים הרותחים, עד שהכול נמס. שמים בצד.
3. בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת הסודה, המלח, הקקאו והסוכר. מניחים בצד.
4. בקערה נוספת טורפים את הביצים, שמן הזית והרוויון (או היוגורט).
5. יוצקים את בלילת הביצים אל תערובת הקמחים ומערבבים. מוסיפים לאט את קרם השוקולד וטורפים, עד שכולו נטמע ומתקבלת עיסה חלקה ללא גושים.
6. יוצקים את העיסה לתבנית. מכניסים לתנור ואופים שעה עד שעה וחצי. בודקים אם העוגה מוכנה: נועצים קיסם במרכזה. אם הוא יוצא כמעט נקי, אבל עם פירורים לחים, היא מוכנה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר.
7. מפרקים את טבעת התבנית ומניחים את העוגה על צלחת הגשה. אם רוצים, מסירים את כיפת העוגה כדי שתהיה ישרה לגמרי.
8. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק ואחיד. יוצקים את הקרם על העוגה ומאפשרים לו לנזול לצדדים. מניחים להתייצבות קלה ומפזרים סוכריות צבעוניות. בתיאבון ומזל טוב!

  • ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 08:21, 20.08.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button