מרק צמחוני שכולו מקסיקו עם תירס ועגבניות ותוספת של אבוקדו בהגשה, וגם טעם עמוק ומעושן קצת. משיגים את הטעם הזה בקלות בעזרת שימוש בפלפלים מעושנים. אפשר להשתמש בצ'יפוטלה טחון לאבקה או בכזה שמגיע משומר, ואפשר גם להשתמש בפפריקה מעושנת או בתבלין קייג'ון מעושן. החלק הכי כיפי – מגישים את המרק עם טורטיות מטוגנות פריכות, שהן, למעשה, ה"קרוטונים" של מקסיקו. איך אפשר שלא לאהוב?
המרכיבים
(8 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
- 1 פלפל חריף, נקי
- ופרוס דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 פלפלי צ'יפוטלה משומרים וקצוצים, או 1 כף תבלינים מעושנים (ראו פירוט בהקדמה למתכון)
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 ליטר ציר ירקות מוכן
- 2 כוסות גרגירי תירס (משומרים, טריים או מוקפאים)
לטורטיות
- 6 טורטיות, חתוכות לרצועות בעובי 1 ס"מ
- 3 כפות שמן צמחי
להגשה
- פרוסות אבוקדו, גבינת פטה, כוסברה, בצל ירוק, מיץ לימון
ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מטגנים את הבצל ואת הפלפל החריף כ־3 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ־2 דקות, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והפלפל המעושן (הקצוץ או באבקה, או התבלינים המעושנים) ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.
2. מוסיפים את ציר הירקות ואת התירס (אם הוא קפוא, אין צורך להפשיר) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות.
3. הטורטיות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את רצועות הטורטיות כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
4. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות. מוסיפים לכל קערה מהטורטיות, האבוקדו, הגבינה, הכוסברה, הבצל הירוק ומיץ לימון לפי הטעם. מגישים מיד.