אצלנו בבית, בנופי פאי הוא הקינוח האהוב על הבנות שלי וגם הקינוח שהכי קל להכין ולא צריך להתכונן מראש. לפני שנתיים הבת שלי חגגה יום הולדת בבית והגיעו 15 חברים, הכנתי בנופי בגרסת לוטוס שיצא מדהים ונעלם מהתבנית תוך פחות מדקה. לקראת שבועות שדרגתי את הבנופי המקורי והוספתי לו קרם גבינה מדהים על בסיס מסקרפונה, שמשדרג את העוגה לאחת העוגות הטובות שיצא לי להכין, ובעיני זה הקינוח המושלם לשולחן החג.
קל | 10 מנות | 40 דקות הכנה | תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס״מ
המרכיבים:
לתחתית:
- 200 גרם עוגיות לוטוס
- 100 גרם חמאה, מומסת
לקרם הלוטוס:
- 2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 5 כפות אבקת סוכר
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
ליתר השכבות:
- 1/3 צנצנת + 2 כפות (150 גרם) ממרח לוטוס
- 4 בננות קלופות ופרוסות
- 1/3 כוס קוקוס טחון
לעיטור:
- 50 גרם עוגיות לוטוס, טחונות דק
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים עוגיות לוטוס, מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עוד קצת עד ליצירת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות ומעבירים להקפאה.
2. קרם הלוטוס: בקערת מיקסר מקציפים שמנת להקצפה, מחית וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים גבינת מסקרפונה ומקציפים מעט עד שהקרם אחיד, לא יותר מדי.
3. מעבירים מחצית מהקרם לתבנית, מורחים מעל תחתית העוגיות ומיישרים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות.
4. ממיסים במיקרוגל ממרח לוטוס ויוצקים מעל הקרם שבתבנית. בעזרת פלטה מיישרים לכיסוי מלא של הקרם. מעבירים שוב למקפיא ל-20-15 דקות.
5. מסדרים מעל שכבת ממרח הלוטוס שכבה של פרוסות בננה, שיכסו את הכול באופן אחיד. מפזרים מעל הבננות את הקוקוס.
6. מכסים במחצית הקרם שנותר ומיישרים. לא חייבים ליישר באופן מדויק, זה חלק מהיופי.
7. מקשטים בפירורי עוגיות את שולי הקרם.
8. מעבירים לצינון במקרר ל-4-3 שעות לפחות ומגישים ישירות מהמקרר.
*את העוגה אפשר להכין מראש ולשמור עד שלושה ימים כשהיא מכוסה היטב במקרר.
*ניתן להמיר את גבינת המסקרפונה בגבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים.