המרכיבים (8 יחידות)
- 16 דפי אורז מרובעים
- 1 כוס שומשום
- 1/2 כוס קצח
- 1 ביצה, טרופה
למלית
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
- שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות
- מלח, פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- אפשרות: 1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
ההכנה
1. המלית: שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהם רכים. מסננים. מועכים את תפוחי האדמה למחית אחידה.
2. מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
3. מעבירים את הבצל למחית תפוחי האדמה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מניחים לצינון מלא.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
5. שמים בקערה את השומשום ואת הקצח ומערבבים. טורפים בקערה נפרדת את הביצה. פורסים מגבת נקייה על משטח העבודה.
6. מרטיבים 2 דפי אורז (תחת זרם מים או שטובלים בקערה) רק עד שהם מתגמשים. מניחים אותם על המגבת, זה על זה. מניחים מהמלית לאורך אחת הצלעות ומגלגלים את הדפים לגליל. טובלים בביצה ומעבירים לציפוי מלא בקערת השומשום. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הכמות.
7. מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את חומו ל־160 מעלות ואופים כ־45 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומגישים חם.