שף
שף
סלט מג'דרה  עם ירקות קצוצים

סלט מג'דרה עם ירקות קצוצים שמתקתקים במהירות

סלט מעולה ופשוט לכנה- מבשלים את העדשים ואת האורז יחד באותו הסיר, ובמקביל מטגנים את הבצלים וחותכים את הירקות הטריים

פורסם:
המרכיבים (4 מנות)
למג'דרה
  • 1 כוס אורז עגול מלא, שטוף היטב
  • 1/2 כוס אורז בר, שטוף היטב
  • 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות היטב
  • 1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 6 כוסות מים
  • 1/2 1 כפיות מלח גס
  • לבצלים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 5 בצלים לבנים, קלופים, חצויים ופרוסים
לסלט
  • 1/4 חסה אייסברג או חסה אחרת
  • 3 מלפפונים
  • 2 עגבניות
  • 1 צנון
  • 1 גזר
  • 1 פלפל אדום או כתום
  • אפשרות: 4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • מיץ מ־1 לימון
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס

ההכנה
1. המג'דרה: שמים את כל סוגי האורז והעדשים בסיר, מוסיפים את השמן ואת המים והמלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-50 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים ל־5 דקות. מערבבים ומאווררים בעזרת מזלג. מעבירים לקערה.
2. בינתיים מכינים את הבצלים: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים כ־20 דקות על להבה נמוכה מאוד, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם בצבע קרמל עמוק.
3. במקביל מכינים את הסלט: קוצצים את כל הירקות ומניחים אותם בקערה נפרדת. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומערבבים.
4. הרכבת המנה: מוסיפים את הבצלים לסיר האורז־עדשים ומערבבים. מחלקים את התבשיל לצלחות הגשה, מניחים במרכז כל מנה מעט מהסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.
  • איך שומרים? את המג'דרה עם הבצל – עד 5 ימים במקרר. כשרוצים, מחממים ומוסיפים סלט טרי.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button