המרכיבים (4 מנות)
למג'דרה
- 1 כוס אורז עגול מלא, שטוף היטב
- 1/2 כוס אורז בר, שטוף היטב
- 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות היטב
- 1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
- 3 כפות שמן קנולה
- 6 כוסות מים
- 1/2 1 כפיות מלח גס
- לבצלים
- 3 כפות שמן קנולה
- 5 בצלים לבנים, קלופים, חצויים ופרוסים
לסלט
- 1/4 חסה אייסברג או חסה אחרת
- 3 מלפפונים
- 2 עגבניות
- 1 צנון
- 1 גזר
- 1 פלפל אדום או כתום
- אפשרות: 4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
- מיץ מ־1 לימון
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
ההכנה
1. המג'דרה: שמים את כל סוגי האורז והעדשים בסיר, מוסיפים את השמן ואת המים והמלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-50 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים ל־5 דקות. מערבבים ומאווררים בעזרת מזלג. מעבירים לקערה.
2. בינתיים מכינים את הבצלים: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים כ־20 דקות על להבה נמוכה מאוד, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם בצבע קרמל עמוק.
3. במקביל מכינים את הסלט: קוצצים את כל הירקות ומניחים אותם בקערה נפרדת. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומערבבים.
4. הרכבת המנה: מוסיפים את הבצלים לסיר האורז־עדשים ומערבבים. מחלקים את התבשיל לצלחות הגשה, מניחים במרכז כל מנה מעט מהסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.
- איך שומרים? את המג'דרה עם הבצל – עד 5 ימים במקרר. כשרוצים, מחממים ומוסיפים סלט טרי.